Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Renate Jansen: "We hebben er vertrouwen in"

Voor FC Twente Vrouwen staan er nog vier, belangrijke wedstrijden op het programma. Door de nederlaag bij Ajax moet de ploeg van Tommy Stroot even pas op de plaats maken, maar de top drie staat dicht bij elkaar. Alles is dan ook nog mogelijk. Dan moet er wel de komende duels gewonnen worden. Eerst volgende tegenstander is ADO Den Haag. Renate Jansen heeft er vertrouwen in.

 dhs3268

Vervelende nederlaag

Het was alweer een hele tijd geleden dat FC Twente tegen een verliespartij aanliep. Zeker in de play-offs is het dan een vervelende nederlaag. Renate Jansen baalt dan ook, maar kijkt niet te lang terug. “Het was zuur puntverlies. Zij hebben eigenlijk de hele wedstrijd verdedigd en wij kwamen niet door de muur. Uit een aantal spelsituaties weten zij te scoren en dan loop je tegen een nederlaag aan. Het is natuurlijk vervelend dat je verliest, zeker tegen Ajax of PSV, maar aan de andere kant was het ook een goed leermoment. De strijd tussen de drie ploegen ligt nog volledig open. We kunnen onszelf echter geen misstap meer veroorloven in de laatste duels van dit seizoen.”

Volle geloof in overwinning

Voordat de confrontatie weer kan worden aangegaan met Ajax en PSV staan er nog duels met ADO Den Haag en PEC Zwolle op het programma. Eerst genoemde is de volgende tegenstander. Renate Jansen geeft aan dat dit duel niet minder belangrijk is dan een wedstrijd tegen de andere titelkandidaten. “Het is niet zo dat je zomaar even wint van ADO Den Haag. Ze staan misschien op de vierde plek, maar er wordt van ons net zoveel verwacht als in de andere duels. We zullen er vol voor moeten gaan, want dat zullen zij ook doen. Ik verwacht dan ook dat er weer veel strijd is van beide kanten. We hebben nu een keer verloren en het is balen dat het in de play-offs is, maar we draaien het hele seizoen al goed. Alles is nog mogelijk en daar hebben we vertrouwen in. We gaan er dan ook alles aan doen om die drie punten tegen ADO Den Haag te pakken.”

Vrijdagavond speelt FC Twente Vrouwen om 19.30 uur in het Cars Jeans Stadion tegen ADO Den Haag.