Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Renate Jansen en Ashleigh Weerden winnen met Oranje Vrouwen

Renate Jansen en Ashleigh Weerden van FC Twente Vrouwen hebben dinsdagavond een grote stap gezet richting het EK 2021 in Engeland met een 2-0 overwinning op Rusland in het Philips Stadion. 

190409evh6387

Net als bij het uitduel tegen Slovenië van vier dagen eerder, begon Renate Jansen in de basis. Ashleigh Weerden viel de laatste tien minuten in. De andere FC Twente-speelsters in de selectie Fenna Kalma en Lynn Wilms kwamen tegen Rusland niet in actie. Door de overwinning staan de Oranjevrouwen na vier duels nog altijd zonder puntenverlies. Op vrijdag 8 november staat het uitduel in Turkije op het EK-kwalificatie programma en vier dagen later, op dinsdag 12 november, staan ze tegenover Slovenië. Dat duel wordt gespeeld in het GelreDome in Arnhem en begint om 20.00 uur.

Dinsdagavond kwamen ook de Oranje Vrouwen onder 19 jaar in actie. Het EK-kwalificatieduel tegen Ierland eigende in 6-0 voor de jonge Leeuwinnen. FC Twente-speelster Ella Peddemors viel in en wist het net te raken.

Ook de Belgische voetbalvrouwen hebben hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. In en tegen Roemenië werd het 0-1. Davinia Vanmechelen startte in de basis bij de Belgian Red Flames.