Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

​Rafik Zekhnini ook komend seizoen bij FC Twente

Rafik Zekhnini speelt ook komend seizoen voor FC Twente. De club heeft een akkoord bereikt met het Italiaanse Fiorentina om de 21-jarige Noorse aanvaller opnieuw voor een seizoen te huren. 

Imgl4635

“Een ontzettend goed gevoel om hier weer te zijn”, vertelt Rafik Zekhnini. “Ik heb hier afgelopen seizoen een ongelooflijk jaar gehad met prachtige voetbalmomenten en veel geleerd als jonge speler. Kampioen worden met FC Twente was een echte prijs en dan is het extra bijzonder om komend seizoen met de ploeg op het hoogste niveau te spelen. Ik kijk er naar uit om het shirt weer aan te trekken en de jongens te ontmoeten. Ik heb er echt zin in.” 

Ted van Leeuwen: “Er was veel tijd, overredingskracht en vasthoudendheid mee gemoeid Fiorentina ervan te overtuigen Rafik nog een jaar bij FC Twente te laten spelen. Maar het geduld is uiteindelijk beloond. We zijn heel blij met zijn komst. Rafik heeft nog een lange weg te gaan, maar heeft het in zich op een heel hoog niveau terecht te komen. Er moet nog wel het nodige aan hem ontwikkeld worden, maar Fiorentina heeft ingezien dat FC Twente de beste kansen biedt. We kennen Rafik en we hebben de expertise en ervaring hem optimaal te ontwikkelen. Ook Rafik heeft tot deze transfer bijgedragen door Fiorentina duidelijk te maken dat hij naar FC Twente wilde, en ook alleen maar naar FC Twente.” 

Rafik Zekhnini
Rafik Zekhnini, geboren in het Noorse Skien, speelde in de jeugd voor Odds BK en debuteerde op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht van de club. Zekhnini speelde zestig wedstrijden voor Odds BK, waarin hij negen keerde scoorde. Twee jaar geleden maakte Zekhnini de overstap naar Fiorentina en speelde daarna enkele maanden op huurbasis voor het Noorse Rosenborg BK. Vorig seizoen speelde Zekhnini 29 wedstrijden voor FC Twente en scoorde daarin zes keer.


Foto's: Gerrit Snippert