Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Rafik Zekhnini naar FC Twente

FC Twente heeft haar selectie versterkt met Rafik Zekhnini. De 20-jarige aanvaller, Noors jeugdinternational, wordt dit seizoen gehuurd van Fiorentina.

 dhs1626

Rafik Zekhnini: “Ik ben blij hier te zijn. FC Twente is een grote club, iedereen kent FC Twente en dan is het mooi om hier te mogen spelen. In een fantastisch stadion voor zo veel fans. Een jaar of vier geleden ben ik hier ook geweest. Ik was hier met mijn school uit Noorwegen bij een thuiswedstrijd, bijzonder om in dit stadion als voetballer weer te komen.”

Ted van Leeuwen: “Het is mooi dat we Rafik Zekhnini, een elegante snelle vleugelspeler, aan de selectie hebben kunnen toevoegen. Een echte vleugelflitser die aan beide kanten kan spelen en die we nog te kort kwamen in de selectie. Rafik is een jonge speler, maar met toch al ruime ervaring. Hij heeft een geweldig karakter en is zeer gemotiveerd om naar FC Twente te komen. Hij lijkt daarom ook perfect in deze groep te passen.”

Rafik Zekhnini, geboren in het Noorse Skien, speelde in de jeugd voor Odds BK en debuteerde op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht van de club. Zekhnini speelde zestig wedstrijden voor Odds BK, waarin hij negen keerde scoorde. Begin vorig seizoen maakte Zekhnini de overstap naar Fiorentina en speelde begin dit jaar enkele maanden op huurbasis voor het Noorse Rosenborg BK. 


Foto's: Frank Hillen