Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Rafael Ramos naar FC Twente

De Portugese verdediger Rafael Ramos (23) sluit vandaag aan bij de selectie van FC Twente. Hij heeft een contract getekend voor een jaar met een optie voor nog een jaar. 

20180806 rafael%20ramos 16x9 19465

Hij is een offensieve rechtsback, die ook rechtsbuiten en linksback kan spelen. Een speler die past in het profiel van FC Twente.

Ted van Leeuwen: “Een paar jaar geleden gold Rafael Ramos als een toptalent in eigen land. Opgeleid door Sporting CP, al vroeg weggekocht door Benfica. Daar had hij de een jaar oudere Nelson Semedo voor zich. Ramos is ambitieus, werd ongeduldig en koos voor een avontuur in de MLS.”

In de topcompetitie van de Verenigde Staten speelde hij voor Orlando City en Chicago Fire, maar was er ongelukkig en kon uiteindelijk zijn contract ontbinden. “Toen bleek dat Rafael beschikbaar kwam, hebben we niet geaarzeld,” verklaart Ted van Leeuwen . ”Op de rechtsback-positie waren we niet dubbel bezet. Ramos is snel, zeer aanvallend en heeft een geweldige voorzet, ook van links trouwens. Als we hem het plezier in het voetballen kunnen teruggeven, kan hij uitgroeien tot een zeer waardevolle speler.  Bovendien van het type dat past in ons profiel“

Foto's: Bas Everhard