Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Queensy Menig naar FC Twente

Vanmorgen werd hij gekeurd, in de vroege middag tekende hij een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar: Queensy Menig (24). Hoewel de transferwindow gesloten is, heeft FC Twente toch nog een speler aan de selectie kunnen toevoegen.

Imgl8799 1
"Met zijn komeetachtige snelheid is hij het type speler dat perfect bij dit FC Twente past." 

Technisch Directeur Ted van Leeuwen: “Er ontstond wat financiële ruimte nadat Tom Boere, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely en Alex Laukart op de laatste dag van de window vertrokken. Toen Queensy zijn contract bij Nantes net voor het einde van de window ontbonden had, hoefden we niet lang na te denken. Met zijn komeetachtige snelheid is hij het type speler dat perfect bij dit FC Twente past. Hij kan als vleugelflitser zowel op links als op rechts uit de voeten. Goede leeftijd, Ajax-achtergrond, scorend vermogen en veel snelheid.”

“En FC Twente past ook prima bij hem. Queensy heeft weinig gespeeld vorig seizoen en zal dus ritme en inhoud moeten opbouwen”, vervolgt Van Leeuwen. “Dat kan prima bij ons, want met Zekhnini, Nakamura en Aitor hadden we al drie spelers voor de twee vleugelposities, maar vier is beter. Met Queensy Menig heeft FC Twente bovendien een speler voor de toekomst.”

Queensy Menig: “FC Twente is een mooie club, een van de clubs die op mijn lijstje stond als ik in Nederland terug zou keren. Een aantal jongens ken ik al; met Wout Brama heb ik bij PEC Zwolle gespeeld en met Joël Drommel en Calvin Verdonk bij Jong Oranje. Ik ben blij hier te zijn, in een vertrouwde omgeving weer lekker voetballen. Ik kijk er naar uit.”

Over Queensy Menig
Queensy Menig doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in 2014 in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Vanaf de zomer van 2015 speelde de voormalig jeugdinternational twee seizoenen voor PEC Zwolle. In het seizoen 2017/2018 maakte Menig de overstap naar FC Nantes, dat hem verhuurde aan achtereenvolgens Oldham Athletic en opnieuw PEC Zwolle. Menig speelde tot dusver 158 officiële wedstrijden en scoorde daarin 37 keer.  

Foto's: Gerrit Snippert