Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Pusic: “Verdiend gewonnen van Telstar”

Marino Pusic vindt dat FC Twente vrijdagavond eerder had moeten afrekenen met Telstar. In De Grolsch Veste bleef het bij 1-0, na een doelpunt van Rafik Zekhnini in de eerste helft.

20190412 fct telstar 21291

“Het bleef spannend omdat het maar 1-0 bleef. Ik vind dat we het eerder hadden moeten beslissen en daar hebben we de kansen ook voor gehad. Maak je die kansen niet af, dan gaan zij opportunistisch en op de lange bal spelen, waardoor je meer moet duelleren”, zegt Pusic na de thuiszege. “Maar we gaven op de laatste kans na (in de laatste minuut, red.) weinig weg, we zijn wel stabiel gebleven. Als ik alles bij elkaar optel, vind ik dat we vandaag verdiend hebben gewonnen.”

“Verzuimden te scoren”

De driepunter voor FC Twente kwam tot stand na twee nederlagen. En dat terwijl Telstar aan een goede reeks bezig was. “We wisten van tevoren dat het een lastige wedstrijd zou kunnen zijn. Zij waren in de winning mood en wij stonden mentaal toch op achterstand na twee nederlagen. Ik vind dat we het prima hebben gedaan, al hadden we de kansen gewoon moeten afmaken. Dat verzuimden we vandaag. Dan hadden we eerder rustig kunnen gaan zitten. Nu bleef het spannend.” 

“Wedstrijden blijven winnen”

Toch overheerst bij Pusic het goede gevoel. Hij kan zondag rustig kijken naar Sparta, de concurrent die later dit weekend nog in actie komt. “We hebben goede zaken gedaan, zeker in mentaal opzicht na de twee nederlagen, maar we focussen ons op onze eigen wedstrijd. Het belangrijkste is dat we die blijven winnen.”

STEM OP DE MAN OF THE MATCH