Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"PSV is zeker goed elftal, maar wij kunnen ze aan"

FC Twente Vrouwen speelt zondagmiddag (14.30) thuis tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcampus Diekman en is live te zien op de NOS en FOX Sports. De vooruitblik tussen de nummer drie en nummer twee met verdediger Lynn Wilms.

Ave 0335 10

FC Twente Vrouwen speelde vorige week uit tegen vv Alkmaar. Die wedstrijd werd overtuigend gewonnen (4-0). Over de eerste helft van die wedstrijd was Wilms niet helemaal tevreden. “In de eerste helft speelden we slordig, hadden wij moeite met het creëren van kansen en liep het allemaal een beetje stroef. In de rust hebben we de knop omgezet en daarna speelden we erg goed en maakten we goede doelpunten.”  Er werd niet alleen veel gescoord, maar er werd ook goed verdedigd. "We hebben de hele wedstrijd niks weggegeven. Twee keer achter elkaar de nul houden geeft ons als verdediging en als team ook ontzettend veel vertrouwen.

Na een wat moeizame start van de competitie heeft FC Twente het goed opgepakt. “Wij hebben een wat moeilijkere periode gehad, we werden in het begin al een beetje afgeschreven, maar wij willen graag het tegendeel bewijzen. De sfeer in het team is goed, we staan allemaal met de neus in dezelfde richting en wij willen heel graag laten zien wie FC Twente is”, vertelt Wilms.

Wilms heeft vertrouwen in de wedstrijd. "PSV heeft veel individuele kwaliteiten, maar als team kunnen wij veel aan. Wij zijn in de duels sterk en hebben al vaak veel doorzettingsvermogen getoond. We gaan er honderd procent voor, PSV is zeker een goed elftal maar wij kunnen ze aan”, aldus Wilms.