Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Prachtig verlengweekend

Beste FC Twente-supporter,

Vorige week zijn we gestart met de verlenging van de seizoenkaarten.  In één weekend hebben meer dan 12.000 supporters hun kaart verlengd. Inmiddels staat de teller op iets meer dan 14.000. Ten tijde van deze corona-pandemie een prachtig resultaat. De komende weken hopen we het aantal van vorig seizoen (19.000) weer aan te tikken. Als de versoepelingen zich doorzetten, zitten we in augustus weer in een volle Grolsch Veste. Spelers en oud-spelers, medewerkers, leden van supportersverenigingen en andere vrijwilligers hebben een deel van de verlengers persoonlijk een klein cadeautje kunnen overhandigen. Dat zorgde voor heel leuke ontmoetingen. Het was helaas ondoenlijk om iedereen te bereiken. Degenen die alsnog graag de mooie poster willen hebben, kunnen deze afhalen bij de receptie van het stadion. Volgend seizoen willen we het zo organiseren dat er voor iedere verlenger een momentje met een speler of een staflid is. 

De%20grolsch%20veste 01

Nederland - Georgië
Zondag 6 juni om 18.00 uur zijn we gastheer van het Nederlands Elftal. Oranje speelt dan de laatste oefenwedstrijd voor het Europees Kampioenschap in De Grolsch Veste tegen het Georgië van onze oud-speler Giorgi Aburjania. Bij het duel zijn 7.500 supporters welkom. We krijgen veel vragen over de kaartverkoop, maar deze is volledig in handen van de KNVB.  

Strooi-/urnenveldje
De afgelopen jaren ontvingen we regelmatig vragen van supporters of de as van een dierbare overledene kon worden uitgestrooid over het gras van De Grolsch Veste. Aan deze verzoeken konden we niet voldoen. Om in de toekomst toch iets te kunnen betekenen voor supporters met deze vraag wordt er een zogenaamd strooi-/urnenveldje ingericht op de Westerbegraafplaats in Enschede, vlakbij het stadion. Inmiddels is het veldje ingezaaid en vanaf augustus komt er een mooie poort bij de ingang. Deze poort is een replica van ‘de poort van Noaberschap’ aan de stationszijde van het stadion. 

Boek bekerwinst van 2001
Maandagmiddag was in De Grolsch Veste de presentatie van het boek ‘De dag dat de laatste Tukker het licht uitdeed’. Schrijver Gijs Eijsink blikt aan de hand van bijzondere verhalen terug op de bekerwinst van 2001, twintig jaar geleden. De eerste exemplaren werden uitgereikt aan de toenmalige hoofdrolspelers: trainer Fred Rutten, aanvoerder Erik ten Hag en ‘held van die dag’ Sander Boschker. Het was mooi om deze drie iconen van de club weer eens gezamenlijk in het stadion te zien. 

Eerste selectie
De eerste selectie is dit moment op vakantie. De spelers melden zich donderdag 24 juni weer op het Trainingscentrum. Zaterdag de 26e starten de trainingen. De eerste oefenwedstrijd staat gepland op zaterdag 3 juli.

Oud-speler en huidig trainer van de FC Twente/Heracles Academie Jeffrey de Visscher treedt in het nieuwe seizoen toe tot de Technische Staf. De Visscher gaat zich met name bezighouden met de individuele begeleiding van spelers, met het onderhouden van de contacten met de academie en met de verwerking van data.   

FC Twente Vrouwen 
FC Twente Vrouwen is kampioen van Nederland. De meiden van Tommy Stroot vierden zondag de zevende landstitel in tien jaar, na een 1-0 zege tegen ADO Den Haag. Het was met recht de titel van de wederopstanding. In oktober had de ploeg negen punten achterstand op Ajax, maar daarna werd een imposante inhaalrace ingezet met de landtitel als resultaat. Met de landstitel en plaatsing voor de Champions League zorgde FC Twente Vrouwen voor een fantastisch slot van het seizoen. Onder luid gezang van ‘supporters op afstand’ werd de titel uitbundig gevierd, terecht. Voor trainer Tommy Stroot is het, na vier jaar FC Twente Vrouwen te hebben geleid, een prachtig afscheid. We wensen hem heel veel succes bij zijn nieuwe club VfL Wolfsburg.  

Voor de volgers van FC Twente Vrouwen volgt nog een leuk toetje. Camera’s van FC Twente en ESPN hebben het team de laatste maanden van binnenuit gevolgd. Dit levert bijzondere en onverwachte verhalen op achter de titel. Medio juni is deze productie te zien bij ESPN.  

FC Twente/Heracles Academie
Jeffrey de Visscher verlaat de FC Twente/Heracles Academie. Mooi dat de opleiding niet alleen spelers, maar nu ook een trainer aflevert aan een eerste selectie. Met de stap van De Visscher naar FC Twente zijn er voor aankomend seizoen enkele wijzigingen doorgevoerd in de trainersstaf van de FC Twente/Heracles Academie. Mark Looms en Nicky Kuiper doen O21, O18 komt onder leiding van Jord Roos en Berthil ter Avest, O16 is in handen van Olivier Amelink, O15 van Wouter Stronks, O14 van Sjoerd Overgoor, O13 van Daan Jalving en tenslotte, Thomas Tijhuis gaat O12 trainen. 

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur