Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Plezierige afsluiting eerste Hotspot-serie

FC Twente heeft in dit najaar elf trainingen op drie locaties verzorgd waarbij jeugdspelers uit de regio tussen 8 en 11 jaar een keer in de week samenkwamen. Ondertussen bleven ze gewoon actief bij hun eigen amateurclub. Woensdagmiddag vond op sportpark ‘De Greune’ van Bon Boys in Haaksbergen de finale-middag plaats van deze ‘hotspots’. Jeugdspelers van drie hotspots De Zweef, De Esch en Bon Boys kwamen uit in een minitoernooi. Met dit toernooi werd de eerste hotspot-serie afgesloten.

Imgl4074

Eric Weghorst, Technisch Manager Voetbalacademie: "Vanmiddag was een mooie en plezierige afsluiting van de hotspots in 2019. Op een plek dichtbij huis van de jeugdspelers hebben we prima samengewerkt met de Twentse voetbalschool en de drie amateurverenigingen."

FC Twente heeft in elf trainingen 30 talentvolle spelertjes in de leeftijd tussen 8 en 11 jaar kunnen bekijken en van trainingen kunnen voorzien. Weghorst: "Voor aanvang van het mini-toernooi hebben we de ouders bijgepraat; de eerste reacties op dit experiment zijn heel positief. Zowel de spelertjes als de ouders willen graag dat we doorgaan. We gaan nu evalueren en we willen in 2020 in principe verder met deze groep."

Foto's: Gerrit Snippert