Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Paul Verhaegh naar FC Twente

FC Twente is erin geslaagd Paul Verhaegh te contracteren. De 35-jarige verdediger speelde afgelopen jaren in de Bundesliga bij FC Augsburg en VfL Wolfsburg. Na de medische keuring zal de 3-voudig Oranje international een contract tekenen voor een seizoen.

180120l26l6784
"Mooie club met indrukwekkende supportersschare"

“Na bijna tien jaar in Duitsland te hebben gespeeld wilde ik graag terug naar Nederland”, vertelt Paul Verhaegh. “Dat dit bij FC Twente gaat gebeuren daar ben ik blij om. Een mooie club met een indrukwekkende supportersschare. Bij het eerste gesprek dat ik had met Ted van Leeuwen was het gevoel direct goed en was ik ervan overtuigd dat dit de beste keuze is voor mij. FC Twente is terug in de Eredivisie en ik hoop een mooie bijdrage te leveren aan een goed en succesvol seizoen.”

“Als zich de kans voordoet een speler van het kaliber Paul Verhaegh binnen te halen, dient een club van ons formaat niet te twijfelen”, vertelt Technisch Directeur Ted van Leeuwen. “Hij mag 35 zijn, maar hij ziet er strakker en gespierder uit dan vijftien jaar geleden toen ik hem voor het eerst contracteerde. Paul is de superprof die alles uit zijn carrière gehaald heeft. Een voorbeeld. Altijd voorop in de strijd, nooit een training overslaan en hij kan nog goed voetballen ook. Een speler met een enorme drive, elke wedstrijd, elke training. Voor ons jonge team zijn spelers als Wout Brama, Ricardinho en Paul Verhaegh natuurlijk van grote waarde. Paul heeft niet voor het geld gekozen, maar voor het project. Hij vindt het leuk wat we hier in Twente aan het opbouwen zijn en wil daaraan graag zijn steentje bijdragen.”

"Een speler met een enorme drive, elke wedstrijd, elke training"

Met zijn komst naar FC Twente is voor Paul Verhaegh en Ted van Leeuwen een cirkel gesloten. Vijftien jaar geleden debuteerde Verhaegh bij AGOVV in het betaalde voetbal. Ted van Leeuwen: “We hebben het er nog wel even over gehad, Dat de cirkel nu rond is. Het is een leuke bijkomstigheid dat we na al die jaren in Enschede samenkomen. Dat Paul voor maar een jaar heeft getekend wil niets zeggen. We kijken van jaar tot jaar hoe Paul zich fysiek en mentaal voelt en hoe de club erin staat. Misschien speelt hij nog wel jaren in het shirt van FC Twente."

Paul Verhaegh ondergaat op 24 juni de medische keuring, waarna hij aan zal sluiten bij de selectie.

Carrière Paul Verhaegh

Paul Verhaegh, geboren in het Limburgse Kronenberg, speelde in de jeugdopleidingen van VVV-Venlo en PSV en debuteerde in 2003 voor AGOVV Apeldoorn in het betaald voetbal. Na anderhalf seizoen bij FC Den Bosch te hebben gespeeld maakte Verhaegh begin 2006 de overstap naar Vitesse. Hij speelde bijna 150 wedstrijden in Arnhemse dienst, voordat de verdediger in de zomer van 2010 naar de FC Augsburg vertrok. Met deze Duitse club promoveerde Verhaegh naar de Bundesliga. Hij was in 2014 met het Nederlands elftal actief op het WK in Brazilië.  Na bijna tweehonderd wedstrijden te hebben gespeeld in het shirt van Augsburg, tekende Verhaegh twee seizoenen geleden een contract bij VfL Wolfsburg. Afgelopen maand vertrok Verhaegh bij de nummer zes van de Bundesliga.