Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Passend Sporten wint 3e prijs Maatschappelijk Project Eredivisie 2020

FC Twente, scoren in de wijk heeft zondag de derde prijs gewonnen voor beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Scoren in de wijk won deze prijs voor het project Passend Sporten. De prijs werd bekend gemaakt in het online programma VI Live met Kees Jansma. SC Heerenveen heeft de eerste prijs gewonnen met het project ‘Wy tinke oan moarn’. FC Groningen eindigde op de tweede plaats met het project ‘Frame voetbal on tour’.

Fc%20twente%20 %202
"Fantastisch project waar sociale inclusie, sportiviteit en gelijkwaardigheid centraal staan"

Passend Sporten

Het project ‘Passend Sporten’ van FC Twente richt zich op kinderen met een niet verstandelijke beperking zoals ADHD, autisme of gedragsproblemen. Deze kinderen kunnen onder deskundige begeleiding mee doen aan reguliere sport en vrijetijdsbesteding in de Gemeente Hengelo en gewoon kind zijn.

Jelle Schiphorst  (Projectleider stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’): “We zijn erg blij en trots dat wij wederom in de prijzen zijn gevallen voor het beste Maatschappelijk Project Eredivisie. Dat is een mooie waardering voor ons werk en dit project. Het project Passend Sporten liep af in juli 2020. Echter is de behoefte nog steeds erg groot bij kinderen met een niet verstandelijke beperking zoals ADHD, autisme of gedragsproblemen om hen te ondersteunen om een passende sport te vinden. Het doel is daarom ook om dit project te continueren in 2021. Met dit resultaat, de aandacht voor het project en het gewonnen bedrag van € 20.000,- kunnen wij dit doel in 2021 bereiken door ons te blijven inzetten voor deze kinderen. Wij willen iedereen bedanken die een stem op ons heeft uitgebracht. En uiteraard feliciteren wij SC Heerenveen en FC Groningen met deze prijs en wensen hun veel succes met deze mooie maatschappelijke projecten.”

Oordeel door jury en publiek

Met ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ worden Eredivisieclubs beloond die laten zien dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en op een vernieuwende en impactvolle manier bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. Een deskundige, onafhankelijke jury beoordeelde de inzendingen van de Eredivisieclubs. Waarna er door het publiek is gestemd op de 9 geselecteerde projecten. Het oordeel van het publiek en de jury telt allebei voor de helft mee in het eindoordeel. De jury bestaat uit Humberto Tan (presentator), Aletha Leidelmeijer (presentatrice FOX Sports) en Daan Peters (managing director VriendenLoterij). De VriendenLoterij stelt het totaalbedrag van 100.000 euro beschikbaar.

Daan Peters (managing director VriendenLoterij): “Als partner van de Eredivisie zetten we ons graag samen met clubs in om maatschappelijke projecten in hun directe omgeving tot een succes te maken. Zo kunnen we met elkaar de maatschappij gezonder, vitaler, duurzamer én sterker maken.”

Bij de VriendenLoterij winnen niet alleen deelnemers, maar ook maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen en mogelijkheden een steuntje in de rug geven. Minimaal 40% van de inleg van alle deelnemers gaat naar 46 goede doelen die actief zijn op het gebied van gezondheid en welzijn en meer dan 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland.