Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Partnerschap met Sportmedische kliniek OCON verlengd

FC Twente en OCON Sportmedische kliniek hebben het partnerschap en de daarbij horende samenwerking verlengd voor de komende jaren. 

Ocon fc%20twente

OCON Sportmedische kliniek levert met sportarts Sanne Hesselink en orthopedisch chirurg Roy Hoogeslag al jaren de medische staf van FC Twente. Sinds 2012 vervult Hoogeslag de functie van Hoofd Medische Staf bij de club.

FC Twente
De Sportmedische kliniek van OCON, gevestigd binnen de muren van het Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), levert professionele sportzorg aan de spelers en speelsters van FC Twente. Eveneens worden de jaarlijkse sportmedische keuringen door OCON Sport verzorgd.

Roy Hoogeslag: “De uitdaging van het werken met de professionele sporters leidt bij ons tot continue verbetering van inhoud en organisatie van zorg. Daar profiteren in de spreekkamer ook alle andere sporters met blessures van, zowel professioneel als recreatief. Het continueren van het partnerschap en de samenwerking met FC Twente zal deze ontwikkeling nog verder versterken.”  

Paul van der Kraan: “Het is mooi dat we het partnerschap en de samenwerking met OCON kunnen continueren. Daarmee kunnen we gebruik blijven maken van de medisch zorg en expertise die OCON de spelers en speelsters biedt met haar vele medisch specialisten.   

Over OCON 
OCON (Orthopedisch Centrum Oost-Nederland), sinds 2012 medisch partner van FC Twente, is een categoraal ziekenhuis dat een totaalpakket aan hoogwaardige orthopedische en sportmedische zorg biedt. Het team van OCON bestaat uit medisch hooggespecialiseerde orthopedisch chirurgen, anesthesiologen, sportartsen en ruim 190 gemotiveerde medewerkers.  Deze samenvloeiing van kennis en expertise maakt het mogelijk alle belangrijke aspecten rondom een operatie continu te monitoren en optimaal op elkaar af te stemmen. Jaarlijks doen ongeveer 22.000 unieke patiënten een beroep op OCON en worden rond de 5000 operaties uitgevoerd. OCON Sportmedische kliniek biedt de meest hoogwaardige medische expertise wanneer het gaat om orthopedische behandelingen. Naast FC Twente begeleidt OCON ook andere topsportorganisaties zoals de wielrenners van Team Sunweb.