Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Overwicht moeten uitdrukken in de score”

Trainer Ron Jans en aanvoerder Wout Brama vinden dat FC Twente zaterdagavond meer uit het gelijkspel tegen FC Emmen (1-1) had kunnen halen. Met name in de eerste helft zat er meer in voor de thuisploeg, die in De Grolsch Veste pas na rust op voorsprong kwam.

20201003 fct fc%20emmen 18293
"Het duurde even voordat we het weer oppakten.” 

“Ik ben totaal niet tevreden met een punt. In de eerste helft hadden we het overwicht moeten uitdrukken in de score”, zegt Ron Jans na afloop. “Tot aan de goal in de tweede helft waren we de dominerende ploeg.” FC Twente kreeg na de openingstreffer nog een goede kans op de 2-0. “Dat was de mooiste aanval van de avond, een prachtige kans. Dan was de wedstrijd gespeeld.” FC Twente liep echter niet uit en daarmee bleef FC Emmen in de wedstrijd. Even later scoorden de gasten: 1-1. “Een tegenstander, die zich tot dan de onderliggende partij voelt, krijgt dan vertrouwen en ruikt bloed. En wij denken: we hadden de wedstrijd al moeten winnen. Dan is het jammer dat we niet voldoende vooruit blijven voetballen. Het duurde even voordat we het weer oppakten.”  

Brama: “Kon nog beide kanten op” 

Ook Brama zag een wedstrijd met verschillende helften. “Op basis van de eerste helft hebben we twee punten verloren, maar op basis van de tweede helft is een gelijkspel terecht”, aldus de middenvelder. “In de eerste helft waren we, zonder dat het goed was, de bovenliggende partij. We wonnen veel tweede ballen en creëerden zo kansen. We hebben drie, vier goede mogelijkheden gehad om een goal te maken.” Maar tot een doelpunt in de eerste helft leidde dat niet. “Na rust lukte het ons wel een goal te maken, maar we kregen 'm ook tegen. Na de 1-1 hadden we een slechte periode en waren we het even kwijt. Maar toen we weer druk naar voren hadden, kon het nog beide kanten op.”

Foto's: Bas Everhard