Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Oussama Assaidi maakt zijn rentree

Oussama Assaidi heeft woensdagmiddag zijn rentree gemaakt bij FC Twente. De aanvaller  kampte afgelopen half jaar met een knieblessure en maakte in een besloten oefenwedstrijd tegen SF Lotte zijn eerste speelminuten.  Het duel tegen de Duitse club eindigde in 1-1. Alexander Laukart en Ulrich Bapoh ontbraken afgelopen maanden met een blessure en maakten tegen Lotte ook hun rentree.  

Imgl4450
"Top om eerste minuten te hebben gemaakt"

Nadat dinsdag de oefenwedstrijd tegen Bayer 04 Leverkusen op het programma stond, speelde FC Twente woensdag op het Trainingscentrum tegen 3. Bundesligaclub SF Lotte haar laatste oefenduel voordat zondag de competitie weer begint. Dan treedt FC Twente in Maastricht aan tegen MVV, aanvang 14.30 uur.

“Het voelt top om weer mijn eerste minuten te hebben gemaakt”, zei Oussama Assaidi na afloop van het treffen. “Alle lof en complimenten aan de medische staf. Het was een zware en lange tijd, ik ben bijna acht maanden weg geweest. Ik hou van voetbal en daarom wilde ik terugkomen. Ik heb nu deze stap gezet en weet dat ik er nog niet ben en nog een aantal stappen moeten volgen. Laten we hopen dat ik zo snel mogelijk volledige negentig minuten kan maken.”

Marino Pusic: “Belangrijk dat Matthew Smith en Rafik Zekhnini vandaag 45 minuten hebben gespeeld, net als Ulrich Bapoh en Alexander Laukart die er met een blessure uit zijn geweest vandaag speelminuten hebben gemaakt. En natuurlijk mooi dat Oussama na een lange tijd er weer bij was. Voor hem persoonlijk ook heel mooi. Dit soort oefenwedstrijden zijn voor iedereen goed om richting de tweede helft van de competitie minuten te maken en fit te worden."

FC Twente – SF Lotte 1-1 (1-1)

Scoreverloop
13’ SF Lotte 0-1
39’ Boere 1-1

Bijzonderheden: 70’ Jorn Brondeel stopt penalty

Opstelling FC Twente: Brondeel, Roemeratoe (78’ Frimann), Felix, Schenk, Taha (78’ Deiters), Smith (46’ Browning), Laukart (46’ Van Leeuwen), Bapoh (46’ Fernandes (72’ Mahdi), Assaidi (33’ Zerrouki), Boere (72’ George), Zekhnini (46’ Van de Schepop).

Foto’s: Gerrit Snippert