Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Oriol Busquets naar FC Twente

FC Twente huurt middenvelder Oriol Busquets (20) voor een jaar van FC Barcelona.

0123
"We hebben Oriol vaak bekeken en het was niet eenvoudig hem aan te trekken"

Technisch Directeur Ted van Leeuwen verbleef vandaag in Barcelona om de transfer met Oriol Busquets af te ronden. Busquets arriveert morgen in de loop van de dag in Nederland. Van Leeuwen: “Het kan geen toeval zijn dat op de dag dat een aan Johan Cruijff gewijd eerbetoon bij FC Barcelona, een Nederlandse club tot overeenstemming komt met een typisch product van de voetbalfilosofie van de legendarische nummer 14.”

“We zijn heel blij dat Oriol voor FC Twente gekozen heeft”, vervolgt Van Leeuwen. “Ironisch genoeg was hij de eerste speler waarvoor wij in april belden, en uiteindelijk is hij mogelijk de laatste die we deze zomer aantrekken. Tenzij er nog een speler vertrekt, is FC Twente in deze window wel uitgewinkeld. We hebben Oriol vaak bekeken en het was niet eenvoudig hem aan te trekken, want de belangstelling was groot. Oriol heeft met volle overtuiging voor FC Twente gekozen, hij heeft al onze wedstrijden via internet gevolgd en besloten dat deze club met dit spelsysteem het beste in zijn ontwikkeling past.”

Oriol Busquets
Als 8-jarige jeugdspeler kwam Oriol Busquets binnen bij La Masia, de beroemde voetbalopleiding van FC Barcelona. Busquets doorliep alle jeugdteams van de grootmacht en speelde voor diverse Spaanse vertegenwoordigende elftallen. In april 2017 debuteerde Busquets voor FC Barcelona B en dat jaar speelde hij ook zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht, tijdens de bekerwedstrijd tegen Real Murcia.