Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

OranjeLeeuwinnen: debuut voor Fenna Kalma

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters opgenomen in de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor de aankomende twee EK-kwalificatieduels met Slovenië en Rusland. FC Twente-speelster Fenna Kalma maakt haar debuut bij het ‘grote’ Oranje. De 19-jarige spits, die vanaf Onder 16 alle vertegenwoordigde elftallen doorliep, was dit seizoen al elf keer trefzeker voor haar club in de Eredivisie en het Champions League-toernooi. Ook FC Twente-speelsters Renate Jansen, Lynn Wilms en Ashleigh Weerden behoren ook tot de selectie van Oranje Vrouwen. 

Ave 3969

Het team van bondscoach Sarina Wiegman vervolgt de EK-kwalificatiereeks op vrijdag 4 oktober met een wedstrijd in en tegen Slovenië - momenteel 51 op de FIFA-ranking. Een paar dagen later treft de ploeg in eigen land Rusland. Het EK-kwalificatietreffen met de nummer 25 van de wereld wordt gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. 

De OranjeLeeuwinnen zijn op weg naar het Europees kampioenschap in poule A verder ingedeeld met Turkije, Kosovo en Estland. De negen groepswinnaars van de kwalificatiepoules plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, samen met de drie beste nummers twee. De overige zes nummers twee spelen in een play-off om de drie resterende plaatsen. Het eindtoernooi vindt in juli 2021 plaats in Engeland.

De voltallige 23-koppige selectie voor de ontmoetingen met Slovenië en Rusland luidt als volgt:  Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Fenna Kalma (FC Twente), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (Atlético Madrid), Ashleigh Weerden (FC Twente) en Lynn Wilms (FC Twente).

 
Nederlands elftal vrouwen onder 23 jaar

Het Nederlands vrouwenelftal voor speelsters onder 23 jaar speelt op donderdag 3 en zaterdag 5 oktober een dubbele oefeninterland in en tegen Zweden. Voor deze wedstrijd zijn B. Jansen, van den Goorbergh, Ypema en van Domselaar van FC Twente Vrouwen opgeroepen. Altelaar en Speelman staan op de standby-lijst.

 
Nederlands elftal vrouwen onder 19 jaar

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar komt de komende dagen in actie tijdens de eerste EK-kwalificatieronde. De route naar het EK 2020 in Georgië begon woensdag 2 oktober eenvoudig met een 9-0 overwinning op Montenegro. Peddemors en Hilhorst van FC Twente Vrouwen behoorden tot de selectie. De laatstgenoemde wist in deze wedstrijd de 6-0 op haar naam te zetten. Op zaterdag 5 en dinsdag 8 oktober staan de wedstrijden tegen Oekraïne en Ierland op het programma.