Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Oranje-debutant Wilms: "Ontzettend trots"

Direct na de eerste overwinning voor FC Twente Vrouwen tegen Excelsior Barendrecht in de Eredivisie Vrouwen begon de interlandperiode. Ook voor Lynn Wilms (18). Wilms kreeg namelijk, vlak voordat ze aan zou sluiten bij Nederland Onder 23, te horen dat ze mee mocht met de selectie van het grote Oranje. De Oranje Leeuwinnen speelden dinsdag in Heerenveen de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Wilms blikt terug op deze bijzondere avond, ze maakte haar debuut voor Oranje. Vrijdag wacht voor FC Twente Vrouwen de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. 

Ave 9491%20%282%29

Stand-by lijst 

Van afgelopen zomer meespelen op het EK Onder 19, tot debuteren in de eerste selectie van Nederland. Het was een droom die uitkomt voor Lynn Wilms. “Maandagavond werd ik gebeld door Sarina Wiegman dat ik vanaf de stand-by lijst werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dinsdag moesten wij eigenlijk verzamelen met Nederland Onder 23, maar nu zou ik de geblesseerde Liza van der Most vervangen en aansluiten bij het grote Oranje. Ik heb altijd geleerd dat het A-elftal van Oranje het hoogst haalbare in de voetbal-piramide is. Daar kan je je meten met de top. Het eerste elftal halen was dan ook mijn grote droom.”

Debuut Oranje 

Tijdens Wilms debuut in de Oranje selectie, mocht ze ook gelijk haar eerste minuten maken voor de Oranje Leeuwinnen. “Het begon al met kippenvel bij het volkslied. Echt waanzinnig om dat mee te mogen maken. Dat ik dan ook nog speelminuten kreeg, was helemaal een droom die uitkwam. Ik was niet zenuwachtig, alleen ontzettend trots. Dit is hetgeen waar ik ontzettend hard voor heb gewerkt. Dat smaakt wel naar meer.” De Oranje Leeuwinnen boekten dinsdag hun tweede overwinning in de EK-kwalificatiereeks. In het Abe Lenstra stadion werd Turkije uiteindelijk met 3-0 verslagen.

Eredivisie Vrouwen 

Vrijdag staat de reguliere competitie weer op het programma. “Ik ben altijd blij als wij de competitie weer hervatten. De ene wedstrijd is natuurlijk spannender dan de andere, maar ik ben altijd klaar om te spelen. Twee weken geleden werd de Eredivisie Vrouwen thuis tegen Excelsior Barendrecht gestart met een overwinning. Ik heb een goed gevoel over gehouden aan de eerste wedstrijd en wil dit graag doortrekken naar de rest van de competitie.”

Vrijdagavond staat de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. “Ondanks de interlandperiode zijn wij klaar voor deze wedstrijd. ADO heeft een stugge ploeg en zijn tijdens hun thuiswedstrijden altijd gebrand om te winnen. Wij hebben echter meer individuele kwaliteiten. Dus ook al hebben wij het altijd moeilijk tegen en in Den Haag, als de verdediging staat en wij ons niveau halen, dan winnen wij.”

Vrijdagavond speelt FC Twente Vrouwen om 19.30 uur tegen ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion in Den Haag.