Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Opnieuw een lastig uitduel"

Vrijdagavond trapt FC Twente in Leeuwarden af voor het uitduel met SC Cambuur. Donderdagmiddag blikte Marino Pusic vooruit op het duel. Pusic kan in Friesland niet beschikken over Rafael Ramos en achter de naam van Nacho staat een vraagteken.

Marino pusic

Vorige week pakte FC Twente de drie punten in Volendam. “Een wedstrijd waarin we er hard voor gewerkt hebben en uiteindelijk verdiend wonnen”, kijkt Pusic terug. “Grotendeels waren we tevreden over de wedstrijd en zo’n zege zorgt altijd voor energie. Vervolgens focus je je al weer snel op de volgende tegenstander, morgen wacht ons namelijk opnieuw een lastig uitduel.”

SC Cambuur kwam maandag nog in actie en won met 2-1 in Eindhoven van Jong PSV. “Cambuur is een ploeg met voldoende kwaliteiten en dat dit seizoen ook de nodige ambities heeft. Gewoon een goede tegenstander, ze spelen georganiseerd en hebben meerdere wapens. We zullen maximaal voor de dag moeten komen en tot het uiterste moeten gaan om een goed resultaat te halen."

Tegen FC Volendam kon Pusic geen beroep op de geschorsten Aitor en Hölscher, het tweetal keert tegen Cambuur terug in de selectie. Daar staat de afwezigheid van Rafael Ramos tegenover. “Rafael heeft maandag nog met Jong FC Twente gespeeld en heeft daarna een terugslag gekregen”, vertelt Pusic. “Nacho is twee dagen ziek geweest en we moeten tot morgen afwachten of hij inzetbaar is.

SC Cambuur – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports. 

Foto's'; Gerrit Snippert

Training in aanloop naar Cambuur-uit