Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

​Opmaat naar definitieve terugkeer supporters in de stadions

Beste FC Twente-supporter, 

De afgelopen dagen hebben alle seizoenkaarthouders ‘uit handen van een selectiespeler’ hun seizoenkaart ontvangen. Ondanks dat de kaart dit seizoen waarschijnlijk niet gebruikt zal worden, wilden we deze toch toesturen. De kaart symboliseert dit seizoen de onvoorwaardelijke clubliefde en het vertrouwen in de club. Het volgend seizoen wordt diezelfde kaart - bij verlenging - geactiveerd en kan deze het seizoen 2021-2022 worden gebruikt. In een bijgevoegde brief werd verwezen naar de oproep vanuit ‘Twente, verenigt!’ en de supportersverenigingen om af te zien van tegemoetkoming van de gemiste wedstrijden in dit seizoen. Inmiddels hebben al meer dan 1.500 seizoenkaarthouders hun keuze gewijzigd, in zo’n kort tijdsbestek een geweldig aantal. Hierdoor stijgt het totaal seizoenkaarthouders dat volledig afziet aanzienlijk. 

De%20grolsch%20veste%20v2

Tot en met 5 mei zullen er geen grote evenementen plaatsvinden. Dat heeft het kabinet deze week besloten. Dat betekent dat Koningsdag en Bevrijdingsdag dit jaar dus niet grootschalig gevierd kunnen worden. Bij de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Letland, volgende week zaterdag, mogen 5.000 toeschouwers de Johan Cruijff ArenA binnen. Het duel van Oranje is toegevoegd aan de reeks Fieldlab-evenementen. Met maximaal 5.000 deelnemers wordt dit het grootste onderzoek van de Fieldlabs. Naast de experimenten bij N.E.C. en Almere City is dit de derde test met supporters in een stadion. Als de resultaten gunstig zijn en bij de eerste twee testen lijkt dat inderdaad het geval te zijn, moet dit de opmaat zijn naar de definitieve terugkeer van supporters in de stadions. FC Twente is er in ieder geval helemaal klaar voor. 

Eerste selectie 

Zaterdag speelde de ploeg van Ron Jans een teleurstellende wedstrijd in Alkmaar tegen AZ. Na het eerste tegendoelpunt, dat al na vijf minuten viel, speelde de ploeg voor rust een kansloze wedstrijd. De tweede helft herpakten de spelers zich en waren er mogelijkheden voor de aansluitingstreffer, maar deze viel helaas niet. Het werd uiteindelijk 4-1. We staan in de ranglijst op plek acht en hebben nog alle kans de play-offs te bereiken. De komende wedstrijden zullen uitwijzen of het inderdaad haalbaar is. Het is in ieder geval wel het doel. Aan het begin van het seizoen hadden we geen verwachtingen in die richting, maar als je het hele seizoen in de buurt van de play-off-plekken hebt gestaan, wil je die extra wedstrijden om Europees voetbal te kunnen halen uiteraard spelen. Staf en spelers doen er in ieder geval alles aan. Vanavond in en tegen Heerenveen kan een belangrijke stap worden gezet. 

FC Twente/Heracles Academie 

Trainer Nicky Kuiper van Onder 16 heeft zijn contract verlengd. Daarnaast komt Sjoerd Overgoor, ooit speler in de academie, de trainersstaf versterken. Daarmee is de trainersstaf voor komend seizoen compleet.
Orthopedische en Sportmedische Kliniek OCON wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het sportmedische beleid van de FC Twente/Heracles Academie. Sportarts Sanne Hesselink en orthopedisch chirurg Roy Hoogeslag zullen hier de invulling aangeven, zoals ze dat ook al doen bij FC Twente. 

FC Twente Vrouwen 

FC Twente Vrouwen strijdt nog op drie fronten voor succes. In de halve finale van de KNVB-beker komt de ploeg van Tommy Stroot op 17 april uit tegen ADO Den Haag, voor de Eredivisie Cup staan de meiden 4 april in finale tegen Ajax en in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen doet FC Twente volop mee in de strijd om het kampioenschap. Vorige week werd een eenvoudige winst geboekt op sc Heerenveen en door puntverlies van de concurrenten Ajax en PSV is alles mogelijk. Aanstaande zondag speelt FC Twente Vrouwen thuis tegen vv Alkmaar. Vanaf 23 april starten de play-offs: FC Twente, Ajax, PSV en ADO Den Haag gaan uitmaken wie de titel pakt. Binnen de selectie hebben we deze week twee mutaties aangekondigd. International Lynn Wilms vergezelt trainer Tommy Stroot naar VfL Wolfsburg en jeugdinternational Kim Everaerts komt volgend seizoen de selectie van FC Twente Vrouwen versterken. 

#IkMisOe Matchdaypakketten  

In dit corona-seizoen hebben we helaas maar twee wedstrijden met (beperkt) publiek kunnen spelen. Om de supporters toch een beetje het stadiongevoel te willen laten beleven, hebben we dit seizoen bij zeven wedstrijden de #IkMisOe Matchdaypakketten ingezet. In totaal hebben supporters ongeveer 30.000 broodjes beenham met een beugel Grolsch en/of een drankje besteld en afgehaald bij bijna vijftig adressen in heel het land, een ongekend succes. Ik wil dan ook mijn grote dank uitspreken aan alle supporters(verenigingen), vrijwilligers en medewerkers van FC Twente die dit mogelijk hebben gemaakt. Dit is de manier hoe je als club en supporters samen wilt optrekken. Naar alle waarschijnlijkheid is er dit seizoen nog één keer de mogelijkheid om een #IkMisOe Matchdaypakket te bestellen. Informatie volgt via de gebruikelijke mediakanalen van de club. 

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur