Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Op laatst forceren we, straffen zij af"

FC Twente verloor zaterdagavond in eigen huis van PSV. In de eerste helft kwamen de Eindhovenaren op voorsprong. In de tweede helft probeerde de ploeg zich terug te knokken, maar vlak voor tijd haalde de koploper alsnog de trekker over (0-2).

Ave 8999

Ter Avest: “Op laatst forceren we, dat straffen ze af” 

“Heel erg teleurgesteld”, reageerde Ter Avest direct na afloop. “We begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Zij hadden het goed onder controle. We waren veel aan het verdedigen. In de tweede helft kwamen we meer in balbezit en maakten we het ze echt moeilijk. Ik denk dat we in de tweede helft de bovenliggende partij waren. Al kregen we niet echt grote kansen. Het was net die laatste pass die niet goed viel, dat trek ik mezelf ook aan. Als die goed valt, dan scoor je. Op het laatst forceren we, dan krijgen zij ruimte en straffen ze het af.”

Maher: “Na vroege goal, loop je achter de feiten aan”

“Het is een kans en meteen een goal. Dan loop je direct achter de feiten aan”, gaf Maher na afloop aan. “We hadden gezegd in te zakken en te wachten op hun fout. We kregen ook wel mogelijkheden en een paar kansen. Die moet je dan maken. Ik had zelf ook de 1-1 op de schoen, maar hij pakt ‘m goed. Als je die 1-1 niet maakt, dan krijg je ‘m in de laatste minuut tegen en is het gedaan.” Of de middenvelder nog speciale revanchegevoelens had bij het duel met zijn oud-werkgever, was hij kort. “Ik wil altijd alles geven, dat heb ik vandaag ook gedaan. Ik wil laten zien wat ik kan.”

El Hamdaoui: “Goed terug te zijn”

“Het is goed om terug te zijn, fijn om weer wedstrijden te spelen. Ik voel me fysiek goed”, zei El Hamdaoui over zijn terugkeer op de Nederlandse velden. Hij kreeg meteen de kans om te scoren. “Ja, jammer. Het was een mooie bal van Haris (Vuckic, red.) Ik dacht zal ik ‘m aannemen of in 1 keer nemen, maar hij kwam veel te lekker. Dus ik nam ‘m direct. Jammer dat ie overvloog.”

Dinsdag speelt FC Twente opnieuw in De Grolsch Veste. In de kwartfinale van de KNVB Beker tegen SC Cambuur.


Foto's: Ron Jonker, Anja Veurink, Frank Hillen