Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Op bezoek bij het Stadionteam

Dagelijks zijn de leden van het Stadionteam te vinden in De Grolsch Veste, cliënten van Aveleijn die voor FC Twente klaar staan. In deze corona-tijd moeten zij hun werk missen en daarom gingen Joël Drommel, Gijs Smal, Godfried Roemeratoe, Xandro Schenk en Ennio van der Gouw donderdagmiddag bij hen op bezoek. 

00295433 f800 4274 aac5 771c62e24504
"Het zal spannend worden voor iedereen als we weer aan de slag mogen in het stadion.” 

“Het werk dat ze mogen doen voor FC Twente vervult onze cliënten met trots en zorgt veel goede social contacten”, vertelt Nicole Oosterbroek, begeleidster vanuit Aveleijn. “Nu de spelers ook weer terug zijn, vinden we het erg leuk dat ze even op bezoek zijn geweest en een attentie hebben gebracht. Fijn om te zien dat ons werk gewaardeerd wordt.”

Spannend
Toen de corona-maatregelen werden afgekondigd, kwam er plotseling een eind aan het werk voor de 21 leden van het Stadionteam. “Wij zijn nog steeds niet actief in De Grolsch Veste, maar nu we van het RIVM steeds wat meer mogen verwachten we binnenkort de dagbestedingen ook weer langzaam op te kunnen starten. In de tussentijd hebben we veel contact met elkaar en het was natuurlijk erg wennen. Het zal spannend worden voor iedereen als we weer aan de slag mogen in het stadion.” 

 Maar daar kijken ze allemaal wel erg naar uit. “Een aantal van hen pakt regelmatig de fiets om even langs te gaan bij De Grolsch Veste. Om de collega’s even te zien en bij te praten, die sociale contacten zijn erg belangrijk.”