Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Ook met complimenten goed om kunnen gaan"

Zaterdag reist FC Twente opnieuw af naar Rotterdam. Na het duel van vorige week met Feyenoord wacht nu Sparta op Het Kasteel. Vrijdagmiddag blikte trainer Gonzalo Garcia vooruit op het treffen.

Gonzalo garcia 01
“Sparta is een ploeg om voor op te passen"

FC Twente ging afgelopen weekend met 5-1 onderuit in De Kuip. “Die wedstrijd was een kleine shock”, zegt Garcia. “Voor rust was het niet goed, maar ook niet slecht. In de tweede helft leken we het op te geven na die derde tegengoal. Dat mag niet gebeuren, je moet altijd in de wedstrijd blijven. Dit zijn leermomenten voor ons. Misschien hadden we voorafgaand aan die wedstrijd te veel zelfvertrouwen en waren we te optimistisch. Met kritiek moet je goed om kunnen gaan, maar ook met complimenten. Als je je wilt blijven verbeteren moet je focus houden. Ons spel tegen Feyenoord was een te groot verschil met de wedstrijden die we speelden tegen Utrecht of Heracles.”

Sparta Rotterdam
Medepromovendus Sparta heeft na acht wedstrijden in de competitie het zelfde aantal punten. “Ze doen het heel goed”, zegt Garcia. “Een ploeg om voor op te passen, maar het is vooral belangrijk dat we ons eigen spel spelen en onze passie laten zien. Afgelopen seizoen hebben we bij Sparta een van onze beste wedstrijden van het seizoen gespeeld, hopelijk gebeurt dit jaar hetzelfde.”

Sparta Rotterdam – FC Twente, aanvang 19.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.