Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Onplezierig verrast door ‘sfeeractie’

Tijdens de kwartfinale tegen Willem II is FC Twente vanavond onplezierig verrast door een actie in het uitvak. In de tiende minuut werden in het uitvak zogenoemde sterrenflikkers afgestoken, waarna een deel van het vuurwerk naar beneden werd gegooid in het vak met FC Twente-supporters. Een gevaarlijk incident waarbij er zich tot dusver bekend gelukkig geen ongelukken hebben voorgedaan. 

Logo header 1

Na dit incident zijn tot nu toe drie personen in beeld gebracht en zij zijn tijdens de wedstrijd uit het vak gehaald. Deze personen zullen een stadionverbod opgelegd krijgen. FC Twente sluit niet uit dat meerdere personen in het uitvak via camerabeelden worden geïdentificeerd. De politie en het OM hebben de zaak verder in onderzoek. 

Enkele uren voor de wedstrijd ontving FC Twente bericht van Willem II dat deze sfeeractie in het uitvak gehouden zou worden. In verband met de veiligheid van de supporters in het vak eronder heeft FC Twente samen met politie en gemeente deze sfeeractie met sterrenflikkers van Willem II verboden. Hier is door een deel van de supporters van Willem II geen gehoor aangegeven. 

FC Twente betreurt het ten zeerste dat dit incident heeft plaatsgevonden.