Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Ongekende bundeling van krachten in onze regio”

Nadat 19.000 seizoenkaarthouders en 2.500 sponsoren al hun onvoorwaardelijke steun aan de club toonden, heeft een groep Twentse investeerders zich op bijzondere wijze achter de club geschaard. Deze groep, opererend onder de vlag van ‘Noabers’, verleent een naar aandelen converteerbare lening aan de club voor een bedrag oplopend tot € 14 miljoen. Ook heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede dinsdag besloten FC Twente te willen helpen met uitstel van betaling van rente, aflossing en risicopremie van de lening van de gemeente. “Deze steun voor FC Twente is een ongekende bundeling van krachten in onze regio,” aldus directeur Erik Velderman.

Logo fct 5

Daarnaast hebben de betrokken partijen afgesproken om in september  gesprekken te gaan voeren over een herstructurering van FC Twente, teneinde te komen tot een levensvatbare onderneming.

De steun van de investeerders en de gemeente Enschede zorgen voor een stabiele financiële basis, die nodig is om de ambitie van de club om binnen twee jaar weer terug te keren in de Eredivisie, te realiseren. Om op korte termijn de selectie vorm te kunnen geven hebben de investeerders FC Twente alvast toegezegd tijdig voor financiële middelen te zullen zorgen.

"De steun en de loyaliteit die de club heeft mogen ontvangen, hebben we als hartverwarmend ervaren.”

Erik Velderman: “Deze steun voor FC Twente is een ongekende bundeling van krachten in onze regio en daar mag eenieder trots op zijn. Er is nog veel werk aan de winkel, maar met deze steun kunnen de technische mensen met volle kracht vooruit. Alles moet erop gericht zijn dat we met FC Twente zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie.

De degradatie en de belastingclaim hebben grote financiële consequenties gehad voor onze club. Door fors dalende inkomsten, onder andere het mislopen van TV-gelden, was een aanpassing van ons personeel onvermijdelijk. Dit was echter nog  niet voldoende om alle problemen het hoofd te bieden. Om naar een oplossing te zoeken hebben daarom de afgelopen periode talloze gesprekken plaatsgevonden met alle financiers/crediteuren over de financiële toekomst van de club.

FC Twente begrijpt dat het geduld van velen de afgelopen tijd op de proef is gesteld. Het proces waarin we met alle partijen zaten, vergde echter alle zorgvuldigheid, ook wat betreft de communicatie. Gelukkig is het geduld beloond. De steun en de loyaliteit die de club heeft mogen ontvangen, hebben we als hartverwarmend ervaren.”