Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Onder 19 start goed na de winterstop

FC Twente onder 19 is goed aan de tweede seizoenshelft begonnen. De ploeg van trainer Niek Loohuis won zaterdag de eerste wedstrijd in de promotiepoule voor een ticket in de eredivisie, Onder 19 was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Willem II.

Imgl1629

Voor de winterstop plaatste FC Twente onder 19 zich voor de promotiepoule door ongeslagen de competitie winnend af te sluiten. Niek Loohuis: “Daarmee behaalden we onze doelstelling voor de eerste seizoenshelft, namelijk in die promotiepoule terechtkomen.” Nu strijdt de oudste lichting van de FC Twente Voetbalacademie met negen andere teams voor een plek komend seizoen in de Eredivisie. “We zijn heel tevreden over onze prestaties in de eerste seizoenshelft. Ook met name de ontwikkeling van de spelers, die echt mooie stappen hebben gemaakt.”

Nu de tweede seizoenshelft begonnen is, is de doelstelling de komende maanden duidelijk. “Promoveren naar de Eredivisie, dat is nu onze doelstelling. Ik denk dat het met name ook voor de jongens die nu eerstejaars zijn, dat het heel erg van belang is dat ze op het hoogste niveau terecht komen.”

Onder 19 moet in de top zes eindigen om de doelstelling te realiseren. “Er kunnen natuurlijk altijd dingen tegenzitten, zoals blessures of gewoon mindere wedstrijden, maar gezien de kwaliteiten van deze groep denk ik dat het zeker haalbaar is om volgend jaar in de Eredivisie te spelen.”

Foto's: Gerrit Snippert