Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Onder 17: "Elke keer het maximale eruit halen"

FC Twente Onder 17 werkt van wedstrijd tot wedstrijd naar het uiteindelijke doel van dit seizoen: handhaven in de Eredivisie door bij de eerste zes te eindigen. “Maar we willen niet te ver vooruitkijken en plannen, we moeten iedere wedstrijd willen winnen”, zegt trainer Job ten Thije. Voor de winterstop had Onder 17 het lastig, nu gaat het een stuk beter en boekt de ploeg meer resultaat.

Fc%20twente%20onder%2016%201617

Tot voor kort stond Ten Thije nog voor de groep bij Onder 16. Hij en Guido den Dikken ruilden van functie. “Ik ken de jongens nog van vorig jaar en ik vind dat we een heel behoorlijke groep hebben. We zijn nu op zoek naar een soort eerherstel”, doelt Ten Thije op de matige resultaten van de eerste seizoenshelft. “We hebben heel duidelijk aangegeven wat we van de groep eisen. Het streven is om elke wedstrijd te willen winnen. Dat zeg ik ook in de kleedkamer. We moeten er iedere keer voor zorgen dat we het maximale uit een wedstrijd halen.”

Samenwerken, passie en strijd

Met Onder 17 wil Ten Thije echter niet te ver vooruitkijken. “We zullen bij de eerste zes moeten eindigen voor handhaving en ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat gaat lukken. Maar het belangrijkste, en dat geven we de spelers in de opleiding steeds mee, is om wedstrijden te leren winnen.” Daarbij houden de teams de kernprincipes van het voetballeerplan aan. “In het leerplan gaat het om samenwerken en voetballen met passie en strijd.” Onder 17 krijgt dat steeds beter onder de knie en boekt mede daardoor ook meer resultaat.

Fantastische goals en de nul

Zo won Onder 17 zaterdag met 2-0 van ADO Den Haag O17. “We speelden een solide wedstrijd. In het begin hadden we het even moeilijk. We benutten de ruimtes achter de verdediging van de tegenstander niet en kregen te weinig druk op het middenveld. Daarna hadden wij een sterke fase en in de tweede helft hebben we het prima opgepakt.” In die tweede helft scoorde Onder 17 beide doelpunten. “We maakten twee fantastische goals en stonden achterin goed, waardoor we de nul hielden. Dan is het lekker dat we op die manier drie punten pakken.”

Sportieve revanche 

Voor Onder 17 waren de Hagenaren geen onbekende tegenstander. Midweeks troffen beide ploegen elkaar namelijk al in de kwartfinale van de beker. Die wedstrijd was een prooi voor ADO Den Haag O17: 4-5. Onder 17 kwam echter nog sterk terug van een 1-5 achterstand. “Het verhaal van die wedstrijd was dat we de doelpunten te gemakkelijk weggaven”, vervolgt Ten Thije, die zaterdag dus sportieve revanche nam tegenover de ploeg uit de Hofstad. “We konden het bekerduel meenemen naar zaterdag en toen ging het juist heel goed.”