Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Onder 17 doet goede zaken

De tweede wedstrijd na de winterstop werd door FC Twente onder 17 zaterdag overtuigend gewonnen. De ploeg van trainer Job ten Thije strijdt de komende maanden voor lijfsbehoud in de Eredivisie en won met 0-6 bij Excelsior. 

Onder17
"Voetbal gezien met veel beweging."

Nadat FC Twente onder 17 in de eerste seizoenshelft als hekkensluiter eindigde, wil de ploeg zich nu terugvechten in de promotiepoule. Vorige week verloor het team van Willem II, maar in de tweede wedstrijd van de promotiepoule wisten ze zich te herpakken. Onder 17 won met ruime cijfers in Rotterdam (0-6). “Hetgeen wat ik in de eerste seizoenshelft niet heb gezien, gebeurde nu wel. We maakten onze kansen af en wisten veel te scoren”, vertelt trainer Job ten Thije. “Daarnaast heb ik leuk voetbal gezien met veel beweging en ruimte op het middenveld. Dat is precies wat we willen zien en daar waren we dan ook blij mee.”

Promoveren naar de eredivisie is de doelstelling. Daarvoor moet FC Twente onder 17 bij de beste zes eindigen. “Dat wordt nog lastig genoeg. Je moet ook reëel zijn, we zijn laatste geworden in de Eredivisie dus voor ons zou het hartstikke goed zijn om bij de eerste zes te eindigen. Maar dat hopen we wel te kunnen bewerkstelligen.”

Onder 17 staat na twee duels op een achtste plek. “Komende week spelen we tegen Sparta. Dan is het belangrijk dat we deze vorm behouden en de drie punten pakken”, weet Ten Thije. “Voor de komende maanden verwacht ik een heel leuke competitie met wedstrijden tegen onder andere Heerenveen, Volendam en PEC Zwolle. Allemaal sterke tegenstanders, maar waar we ook goed tot ons recht kunnen komen.”

Uitslagen Voetbalacademie-teams

Teampagina Onder 17