Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Onder 16: "Ons goed kunnen meten"

FC Twente Onder 16 stevende zaterdag in de wedstrijd tegen FC Volendam O16 af op een resultaat, maar moest in de slotfase alsnog zijn meerdere erkennen in de bezoekers: 2-3. Toch haalt trainer Guido den Dikken positieve punten uit de verloren wedstrijd. “Het was goed om te zien dat we ons serieus hebben kunnen meten met een van de hoogst geklasseerde teams uit de competitie.”

Onder15%201617

In de vorige wedstrijd tegen de Volendammers ging Onder 16 nog met 1-3 onderuit. Nu was het dichter bij een resultaat, ook omdat Onder 16 de tegenstander zaterdag meer weerstand kon bieden. “Daarom heerst er nu ook teleurstelling, we hebben het gevoel dat er meer in zat.” Dat kwam mede door de vroege openingstreffer van de Tukkers, die na ruim tien minuten al scoorden. “In de eerste helft was het qua kansen een gelijkopgaande wedstrijd. We hebben in de training aandacht besteed aan aanvallen over de linkerflank en dat leidde de eerste helft tot goede aanvallen, dat was leuk om te zien.” Onder 16 hield in de eerste helft stand en ging met een 1-0 voorsprong rusten.

Onbenutte kansen

In het begin van de tweede helft kreeg Onder 16 vervolgens uitgelezen mogelijkheden om de marge te vergroten. “We kwamen drie keer in een een-tegen-eensituatie met de keeper. Maar die maakten we niet af.” Zo hield Onder 16 de tegenstander in de wedstrijd. “In de tweede helft konden we het niveau van de eerste helft niet vasthouden. De onderlinge afstanden werden steeds groter en FC Volendam kreeg hierdoor meer overwicht.” Dit zorgde ervoor dat Onder 16 alsnog het hoofd moest buigen. Vlak voor tijd viel de beslissende 2-3.

Positieve ontwikkeling

Ondanks de nederlaag tegen FC Volendam O16 ziet Den Dikken een positieve ontwikkeling bij zijn ploeg. “De groep is wat lichter geworden, doordat vijf van onze spelers nu vast in het Onder 17-team spelen. Maar we hebben ons de laatste weken goed kunnen meten. We gaan in trainingen en wedstrijden steeds beter samenwerken in het aanvallen en het verdedigen, al is er altijd genoeg werk aan de winkel. Tegen FC Volendam ging het zaterdag met name in de eerste helft heel aardig, maar helaas konden we dat in de tweede helft nog niet volhouden.”