Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Onder 15: “Dat hoort bij FC Twente”

FC Twente Onder 15 is na de winterstop sterk uit de startblokken geschoten. De ploeg won zaterdag namelijk met 3-2 van nummer drie Feyenoord O15. Dankzij die overwinning behoudt Onder 15 het zicht op plek acht, een plaats die het team graag wil bezetten aan het einde van het seizoen.

Onder15 seizoen17 18

“Aanvankelijk zouden dit seizoen de laatste twee teams degraderen. Nu is dat veranderd en moeten we bij de eerste acht eindigen om volgend seizoen op het hoogste niveau te blijven. We hebben mede daardoor de lat hoger gelegd voor de jongens”, zegt trainer Mourad El Idrissi. “Maar het mooie is dat de jongens het daar volledig mee eens zijn en ook bij de eerste acht willen eindigen. Dat is een heel mooie uitdaging.”

Geweldig resultaat 

Onder 15 maakt dit seizoen een sterke ontwikkeling door. Waar het begin dit seizoen nog met ruime cijfers verloor van Feyenoord O15 (6-0), won het nu (3-2). “We zijn vooral als team gegroeid, maar ook individueel maken de jongens stappen. Ze weten zich nu staande te houden tegen tegenstanders als Feyenoord. En vandaag trokken ze met elkaar de overwinning over de streep. Dat is natuurlijk een geweldig resultaat.”

Groot compliment

In de wedstrijd tegen Feyenoord O15 kwamen de Tukkers echter eerst op achterstand. “We hadden in het begin moeite om het spel van de tegenstander te ontwrichten. Maar na de 0-1 gaven we niet op en dat vind ik een groot compliment waard, zeker als je ziet dat we de eerste wedstrijd met 6-0 verloren. Je ziet dat de spelers niet meer van slag zijn. Dankzij de sfeer in de ploeg gaan de spelers voor elkaar door het vuur.”

Hecht team 

Die mentaliteit zorgde vervolgens voor een 3-1 voorsprong. “Wij waren als team hechter, dat vond ook de trainer van Feyenoord O15. En dat was bepalend.” De Rotterdammers kwamen nog op 3-2, waarna Onder 15 op jacht ging naar de 4-2. Of El Idrissi zijn ploeg niet afremde? “Nee, de jongens gingen vol voor de aanval en dat is de kracht van dit team. Daar zijn ze goed in, dat vinden ze leuk. Dan moet je dat zo laten.”

Passie 

Voor Onder 15 is het nieuwe jaar dus goed begonnen. De jacht op plek 8 gaat dan ook door. “De jongens worden steeds competitiever en hebben de kracht en energie om zich terug te knokken. Ze voetballen vol passie en dat is iets wat bij FC Twente hoort. We staan nu tiende, maar dat zegt nog niet zo veel. Het gat met de nummer zes is slechts vier punten, terwijl we een wedstrijd minder hebben gespeeld.”