Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Onder 12 in actie tijdens Izmir Cup

FC Twente onder 12 vloog woensdagmiddag naar Turkije waar het komende dagen deelneemt aan de Izmir Cup. De ploeg van trainer Brian Hogeweide maakt deel uit van een deelnemersveld van 72 teams, waaronder Chelsea, Benfica en Valencia.Vrijdagmorgen wacht de eerste poulewedstrijd. 

12
“Belangrijk om dit soort grote toernooien in het buitenland te spelen"

Voorgaande seizoenen nam FC Twente ook met de Onder 12-lichting deel aan dit toernooi. Vorig jaar eindigde FC Twente zelfs op een tweede plek nadat in de finale na penalty’s werd verloren van AZ. “Voor mij is het de eerste keer dat ik naar dit toernooi ga", vertelt Brian Hogeweide. "Vanuit voorgaande jaren heb ik gehoord dat het een heel goed georganiseerd toernooi is met een fantastisch deelnemersveld. Dit jaar zijn we weer uitgenodigd en aangezien het afgelopen jaren goed is bevallen voor de andere teams hebben we ervoor gekozen om dit jaar weer deel te nemen.”

Volgens Hogeweide kunnen de spelers van FC Twente niet meer wachten: “De jongens leven ontzettend naar het toernooi toe. Onze assistent-trainer, Ugur, vlogt af en toe en heeft al wat filmpjes online gezet. Hij neemt die jongens daar al in mee en dan merk je dat ze er ontzettend veel zin in hebben en dat stralen ze ook uit. Je ziet ze lachen en plezier hebben als we het over het toernooi hebben, dus in de sfeer merk je dat het goed zit.” 

Het toernooi is niet alleen goed voor de ontwikkeling op het veld, maar ook daarbuiten. “Voor de jongens is het belangrijk om ook dit soort grote toernooien in het buitenland te spelen. Het geeft ze meer ervaring en ze leren een andere cultuur kennen. Daarin kunnen ze zich natuurlijk ook weer goed ontwikkelen.”

“Ik vind het lastig om in te schatten hoe we het gaan doen", vervolgt Hogeweide. "Als je kijkt naar welke clubs er meedoen verwacht ik dat het een heel hoog niveau zal zijn. De top van Nederland doet mee en de namen van al die andere grote clubs liegen er niet om. Al zegt een naam van een club niet altijd iets over de jeugdteams. Al met al belooft het een toptoernooi te worden”, vertelt Hogeweide die zijn doelstellingen voor het toernooi al heeft vastgesteld. 

“We gaan er natuurlijk heen om een goede prestatie neer te zetten met als doel het toernooi te winnen. Natuurlijk beseffen we dat het heel lastig gaat worden, maar als Voetbalacademie van FC Twente gaan wij ieder toernooi in om te winnen en dat zal hier niet anders zijn. In de poule spelen we tegen acht andere teams en moeten we bij de eerste vier eindigen om mee te doen om de toernooiwinst. Dat is dan ook ons eerste doel wat we willen behalen.”

Programma Izmir Cup 

VrijdagFC Twente  - Ankaragücü 2-0
VrijdagGöztepe - FC Twente 1-0
VrijdagFC Twente  - Club Brugge2-0
ZaterdagBenfica - FC Twente 0-1
ZaterdagFC Twente  - Valencia0-0
ZaterdagGrasshopper - FC Twente 0-1
ZaterdagFC Twente - Gabala0-1
ZaterdagCardiff City - FC Twente 0-1
ZondagKruisfinales

Dynamo Zagreb - FC Twente
2-1