Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Oefenduel met FC Schalke 04 in De Grolsch Veste

In aanloop naar het nieuwe seizoen speelt FC Twente in De Grolsch Veste een oefenwedstrijd tegen FC Schalke 04. De wedstrijd tegen de Duitse grootmacht wordt gespeeld op dinsdag 23 juli, aanvang 19.00 uur. Voor de supporters van beide clubs een speciale ontmoeting, de supporters van FC Twente en Schalke 04 hebben namelijk al zo’n 25 jaar een speciale band met elkaar. 

Fct s04 00

Informatie over de kaartverkoop volgt uiterlijk maandag 24 juni.


Vriendschap 
De stadions van FC Twente en Schalke 04 liggen zo’n 100 kilometer van elkaar verwijderd en bij elke thuiswedstrijd van beide clubs zijn er supporters van beide clubs in het stadion te vinden. Elke thuiswedstrijd van Schalke 04 zijn een paar honderd supporters van FC Twente aanwezig en bij de thuisduels in De Grolsch Veste zijn vaak even zo veel Schalke-fans van de partij, waarvan een deel ook een SeizoenClubcard van FC Twente heeft. Het zorgt voor een speciale vriendschapsband tussen beide clubs. Ook is Schalke 04 al jaren vertegenwoordigd op de Open Dag van FC Twente en is de Enschedese club aanwezig op de supportersdag in Gelsenkirchen.

Europese ontmoetingen 
Recent troffen FC Twente en Schalke 04 elkaar een aantal keer in Europees verband. In 2008 was er een bijzondere ontmoeting in De Grolsch Veste. In de poulefase van de UEFA Cup won FC Twente met 2-1 van Schalke 04 en leefden beide supportersgroepen gebroederlijk naar de wedstrijd. In de stad waren diverse fanparty’s waar beide fans elkaar troffen. In 2012 lootte FC Twente opnieuw Schalke 04. Na een boeiende heenwedstrijd in De Grolsch Veste (1-0 zege), reisden meer dan 3.000 Tukkers mee naar Gelsenkirchen. In de voorbereiding op het seizoen 2015/2016 speelde FC Twente in de Veltins Arena een oefenwedstrijd tegen de Bundesligaclub, dat treffen eindigde in 1-1. Komende maand komt FC Schalke 04 naar Enschede.

Voorbereiding op het nieuwe seizoen 
Afgelopen week werd bekend dat FC Twente zaterdag 29 juni haar eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding speelt. Die dag wacht in Fleringen een oefenduel tegen een Gemeentelijk Regioteam Tubbergen. Kijk op deze pagina voor meer oefenduels in de voorbereiding. 

In het weekend van 2/3/4 augustus staat de eerste competitiewedstrijd in de Eredivisie op het programma. 

FC Twente - FC Schalke 04 (03-12-2008)


2012: Twee kleuren worden een in Gelsenkirchen