Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

O11 & O12 weer in training: “Veel energie bij iedereen”

De jongste spelers van de Voetbalacademie stapten zaterdag het veld op van het Trainingscentrum in Hengelo. Het was weer de eerste training voor de talenten van Onder 11 en Onder 12.

Imgl5440
"De jongens keken er allemaal naar uit"

Sinds medio maart hadden de jeugdspelers elkaar niet meer gezien op het veld. De coronamaatregelen zorgden er ook voor dat de jongste talenten van de Academie het voetbal moesten missen. Deze ochtend kon er voor de jongens weer zonder restricties gevoetbald worden.

“Je zag bij iedereen ontzettend veel energie”, vertelt Dominique Scholten, Manager Academie. “In het begin waren de spelers nog wel even wat gespannen, maar dat was snel verdwenen. De jongens hebben de laatste maanden thuis een eigen trainingsprogramma gevolgd en keken er allemaal naar uit om weer te kunnen voetballen. Online hebben ze afgelopen periode veel contact gehouden met de trainers en met elkaar. Via de app hebben ze voetbalchallenges met elkaar gehouden, maar online ook wat extra dingen georganiseerd. Zoals een kooksessie over gezonde voeding, die de jongens thuis met hun ouders konden volgen.”

Onder 11 en Onder 12 zullen de komende periode, tot aan de schoolvakantie, twee á drie keer in de week trainen. De andere teams van Voetbalacademie gaan vanaf juni weer trainen met inachtneming van alle geldende regels en protocollen. Scholten: “We zijn momenteel bezig om de trainingen voor deze teams voor te bereiden, rekening houden met de 1,5 meter afstand. De spelers van O13 t/m O19 komen normaal gesproken veelal met het openbaar vervoer naar de club en kunnen bijvoorbeeld nu na afloop van de training niet douchen, het vraagt allemaal om een goede afstemming waarbij de gezondheid te allen tijde leidend blijft.”

Foto's: Gerrit Snippert