Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Nu willen we ook de finale halen"

FC Twente strijdt woensdagavond in Alkmaar tegen AZ om een plek in de finale van de KNVB Beker. Dinsdagmiddag blikten trainer Gertjan Verbeek en aanvoerder Stefan Thesker in De Grolsch Veste vooruit op het treffen. “Ik kijk er naar uit, ik heb zin in morgen.”

Img 9046

Foto's: Afsluitende training

Een paar honderd supporters kwamen dinsdagmiddag naar De Grolsch Veste voor de afsluitende training. Zij zagen dat Oussama Assaidi en Mounir El Hamdaoui weer deel uitmaakten van de groep. “Oussama is nog wel een vraagteken voor morgen. Hij heeft gisteren voor zichzelf getraind, waarbij we hebben geprobeerd hem een paar maximale belastingen te laten ondergaan. Daar was vandaag geen reactie op, zodat Oussama er vandaag weer bij was. Je weet nooit wat er gebeurt tussen vandaag en morgen, maar de verwachtingen zijn positief en dan zal Oussama spelen”, gaf Verbeek aan. “Dat Mounir er vandaag bij was is ook een opsteker. Niet voor morgen, maar wel richting het weekend.” 

“AZ twee keer goed bestreden”

De halve finale tegen AZ komt in een fase van het seizoen dat FC Twente in de Eredivisie de punten hard nodig heeft om weg te komen van de onderste plaatsen. Deze situatie zorgt er niet voor dat Verbeek de wedstrijd van morgen minder belangrijk vindt. “Het belangrijkste is dat we in de Eredivisie blijven, maar je hoeft geen keuze te maken. We kunnen morgen winnen en zondag weer. Als topsporter wil je altijd winnen”, weet Verbeek. “In de beker kun je na vijf wedstrijden in de finale staan en zo’n prijs staat voor je leven op je c.v.”

 “We hebben AZ dit seizoen twee keer heel goed bestreden”, vervolgt Verbeek. “Thuis verlies je wel met 0-4, maar staat het heel lang 0-1 en kwamen we met tien man te staan. Met 11-tegen-11 hadden we het goed voor elkaar.  Uit maakten we er een echte wedstrijd van en werden we benadeeld door een onterecht afgekeurd doelpunt.”

“Ik heb er zin in”

Aanvoerder Stefan Thesker ontbrak afgelopen weken door een enkelblessure, maar maakte zondag tegen FC Utrecht zijn rentree in de selectie. “Ik ben blij dat ik terug ben. Dat het toevallig weer een bekerwedstrijd is, dat is dan maar zo”, lacht Thesker. “Ik kijk uit naar morgen, ik heb er zin in. Als je in de halve finale staat wil je ook naar de finale. Dat is onze ambitie en daar hebben we morgen negentig minuten of meer voor. Dit seizoen is er nog niet veel te vieren geweest in de competitie. Nog een keer in de beker feesten zou mooi zijn.” 

AZ - FC Twente, aanvang 18.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie Foto's: Gerrit Snippert