Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Noodzakelijk, hoe pijnlijk ook"

Vandaag heeft FC Twente afscheid moeten nemen van achttien medewerkers. Het betreft in totaal elf fulltimers en zeven parttimers. De financiƫle situatie van de club verslechtert door de corona-uitbraak in hoog tempo en daarom moet de club ingrijpen. De afdeling Meetings & Events wordt het hardst getroffen, van zes medewerkers van deze afdeling is het contract ontbonden.

Pagina%203%20headerfoto
Om de club toekomstperspectief te geven zijn we genoodzaakt, hoe pijnlijk ook, nu deze rigoureuze maatregel te treffen

Paul van der Kraan: "Het is verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen van al deze hardwerkende en toegewijde medewerkers van de club. Na eerdere ontslagrondes in 2015 en 2018 hoopten we hier eigenlijk van gevrijwaard te blijven en dachten we alweer aan een beetje groei, maar door de corona-uitbraak is alles anders. De uitbraak van het virus heeft in de hele wereld, geen land uitgezonderd, grote economische gevolgen. Velen in allerlei branches hebben ermee te maken. De evenementenbranche, waartoe het betaald voetbal behoort, wordt zwaar getroffen, ook FC Twente. Daar we het stadion in eigen beheer hebben en ook de horeca, worden we nog eens extra hard getroffen. Door het coronavirus heeft de club sinds maart van dit jaar geen supporters in De Grolsch Veste kunnen ontvangen en de komende maanden zal dat niet veranderen. FC Twente loopt hierdoor met name op het gebied van catering veel inkomsten mis. Daarnaast kunnen vooralsnog op niet-wedstrijddagen geen evenementen worden georganiseerd. Om de club toekomstperspectief te geven zijn we genoodzaakt, hoe pijnlijk ook, nu deze rigoureuze maatregel te treffen. FC Twente heeft aangeboden betrokken medewerkers alle mogelijke steun te geven bij het zoeken naar een nieuwe functie buiten de club. Dat er de komende weken noodzakelijkerwijs wel nieuwe spelers komen, maakt het voor betrokkenen wel extra moeilijk. Gelukkig begrijpen de medewerkers heel goed dat we een voetbalclub zijn en dat het uiteindelijk gaat om de spelers."