Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Nog veel punten te verdelen"

FC Twente wist maandagavond te winnen in Eindhoven van Jong PSV. De ploeg won met 0-2. Marino Pusic en Wout Brama blikten terug op het duel in Eindhoven. 

Imgl2732

Lees ook: FC Twente wint van Jong PSV

Marino Pusic is blij dat zijn ploeg maandagavond de competitiewedstrijd tegen Jong PSV heeft weten om te zetten in drie punten (0-2). “We wisten dat dit een ontzettend belangrijke wedstrijd was”, aldus de trainer na afloop van de gewonnen uitwedstrijd in Eindhoven. 

Een ontzettend belangrijke wedstrijd, noemde Pusic het treffen met Jong PSV, de nummer vijf uit de Keuken Kampioen Divisie. Bij winst zou FC Twente het gat met nummer twee FC Den Bosch immers vergroten tot acht punten. “Ik ben vooral heel tevreden met de overwinning. We wisten dat het een ontzettend belangrijke wedstrijd was en dat het een pittige wedstrijd zou worden. Ik moet mijn ploeg dan ook een compliment geven.”

Professioneel uitgespeeld

De overwinning op Jong PSV betekende voor Pusic en zijn ploeg de negende overwinning op rij. “Dat is goed, dat verveelt natuurlijk nooit. Aan ons de taak om dat verder uit te breiden”, vervolgt Pusic. “Maar dit was niet onze beste wedstrijd, hoewel we in de eerste helft één of twee keer vaker hadden kunnen scoren. Ik vond ons aan de bal slordig, met name in de eerste helft. We hadden dat beter moeten doen. Maar we bleven georganiseerd spelen en hebben de wedstrijd professioneel uitgespeeld.”

Beslissende strafschop

Waar FC Twente aan de ene kant weinig weggaf, wist het aan de andere kant te scoren. De 1-0 na een kwartier, de 2-0 een kwartier voor tijd vanaf elf meter. “Tom (Boere, red.) schiet de strafschoppen elke keer overtuigend in, het is min of meer een zekerheid. Ik zei tegen hem: je moet ze scoren, maar hoe je het doet, dat moet je zelf weten.” Waar Aitor Cantalapiedra en later Boere voor FC Twente scoorden, hield Drommel de nul. Pusic: “Joël is flink gegroeid en hij is nog steeds groeiende. Vandaag had hij een paar goede reddingen, hij doet het uitstekend.”

Wout Brama

De 0-2 overwinning bij Jong PSV maandagavond betekende voor FC Twente en aanvoerder Wout Brama de negende driepunter op rij. “Dat is lekker natuurlijk”, reageert Brama na afloop voor de camera van FOX Sports.

"Nog veel punten te verdelen"

Dankzij de zege op Jong PSV heeft FC Twente het gat met nummer twee FC Den Bosch vergroot naar acht punten. “We zijn voor de winter al begonnen met deze reeks (van negen overwinningen op rij, red.) en als de concurrentie dan nog punten laat liggen, is dat extra winst. Maar goed, we moeten nog een heel eind, het is nog een lange weg. Ik kan me seizoenen herinneren waarin ploegen een grotere voorsprong hadden… We spelen nog dertien wedstrijden, dat zijn 39 punten. Er zijn dus nog veel punten te verdelen.”

Goede combinatie

In Eindhoven stelde FC Twente in ieder geval drie punten veilig. “Aan de bal was het niet geweldig, zonder bal was het vandaag wel goed. We hebben compact gespeeld en weinig weggegeven. Dat is toch wel een wapen dit seizoen, een goede combinatie: weinig weggeven en wel scoren”, vervolgt Brama, die genoot van de steun die de supporters ook in Eindhoven boden. “De eerste divisie mag er blij mee zijn, dat onze supporters elke keer weer zo op pad gaan. Ik ben terug gekomen uit Australië, daar is het heel anders. Als je dan dit meemaakt, is dat extra mooi.”

Aanstaande vrijdag speelt FC Twente om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

Foto's: Gerrit Snippert