Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Noaberschap, juist nu!

In de gehele regio zijn wij er voor elkaar in goede- en in slechte tijden. Dit noemen we in Twente: ‘noaberschap’. FC Twente, in het bijzonder Scoren in de wijk, zet zich dagelijks in voor mensen in de regio Twente die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast ontvangt de club ook dagelijks de steun van de supporters, sponsoren en gemeenten. Noaberschap zit diep in de haarvaten van FC Twente en de regio Twente.

Logo header 1

Momenteel is heel Nederland en de rest van de wereld in de ban van het coronavirus. Maatschappelijk en economisch heeft dit grote gevolgen, iedereen ondervindt dit dagelijks. FC Twente is daarop geen uitzondering, De Grolsch Veste en het Trainingscentrum zijn gesloten en er wordt niet gevoetbald door FC Twente tot in ieder geval 6 april.

In de huidige coronacrisis willen wij onze Noaberschap tonen. Noaberschap betekent op dit moment dat FC Twente vraagt aan iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven, maar tegelijkertijd ook blijven omzien naar elkaar, naar de kwetsbaren in onze samenleving. Blijf dit vooral doen, wees creatief. Laten we met z’n allen oog houden voor de mensen om ons heen. Op allerlei manieren kunnen we elkaar door deze crisis heen helpen.

Wat doet FC Twente?

De coronacrisis zal nog voortduren. Vanuit onze maatschappelijke positie staan we open voor initiatieven uit de Twentse samenleving, sluiten we aan bij initiatieven waar we dat kunnen en springen we in op gaten die ontstaan.

Wij gebruiken hierbij de kracht van de club om mensen en/of organisaties in onze regio te ondersteunen die vanwege de coronacrisis een sociaal-maatschappelijk steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Mocht je als mens en/of organisatie een noodzakelijk steuntje in de rug kunnen gebruiken vanwege de coronacrisis dan kun je een verzoek mailen naar scorenindewijk@fctwente.nl. Op basis van de reacties en de behoeften bekijkt de club waar het ondersteuning in kan bieden.

De crisis brengt veel onzekerheid mee, maar we vertrouwen op een gezonde toekomst. Pas goed op jezelf en je omgeving.

You”ll Never Walk Alone!