Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Nieuwe aflevering van Supporter van Elkaar

Begin vorig seizoen lanceerde de stichting 'FC Twente, scoren in de wijk' een nieuw project: Supporter van Elkaar. Diverse teamleden zetten zich in voor Enschedese gezinnen die het niet makkelijk hebben en een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. De gezinnen zijn afgelopen jaar op de voet gevolgd en hiervan is een serie van zeven afleveringen gemaakt. Vandaag de 4e aflevering van Supporter van Elkaar. 

9ef0b635 e0c4 4e6b a21e b9fc4b98a466

Supporter van Elkaar richt zich op gezinnen met multi-problematiek. Het doel is om binnen deze gezinnen een gezonde leefstijl te bevorderen en de participatie deelname aan de maatschappij te vergroten. De gezinsleden worden op een positieve manier gemotiveerd en krijgen zo meer zelfvertrouwen, hierbij is sport de rode draad. In de serie is te zien wat de gezinnen meemaken en wat de effecten zijn als de negatieve spiraal doorbroken wordt. De overwinningen en tegenslagen van deze Enschedese gezinnen zijn elke week te volgen. De afleveringen van Supporter van Elkaar zijn wekelijks te zien op de kanalen van 1Twente, de website van TCTubantia en het YouTube-kanaal van FC Twente.

Deelnemende gezinnen volgen twee bijeenkomsten per week. De ochtend is voor de ouders met activiteiten gericht op hun persoonlijke doelen en toekomstdromen. De middag is voor hele het gezin, waar zij met elkaar sport- en spelactiviteiten doen. De vijfde groep gezinnen is net gestart met het Supporter van Elkaar-traject.

 Het project kan niet succesvol zijn zonder de samenwerking met de vele partners. Het project Supporter van Elkaar is (mede) mogelijk gemaakt door het FNO-programma ‘Gezonde toekomst dichterbij’.

AFLEVERING 4