Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Niet verrast door passie en strijd”

Trainer Ron Jans en Wout Brama zijn blij met de drie punten die FC Twente zaterdagavond heeft behaald in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Fortuna Sittard (2-0).  Na afloop van de wedstrijd blikten Jans, Brama en debutant Jayden Oosterwolde terug op de avond in De Grolsch Veste. 

 dhs8604

Als trainer leefde Jans al met een goed gevoel toe naar de seizoensouverture. “De jongens hebben er in de voorbereiding, in elke training en wedstrijd, veel energie ingestopt. De passie en strijd die we als team hebben getoond, verrast mij dan ook niet.” Die passie en strijd hielp FC Twente in de eerste fase van de wedstrijd, met een vroege openingstreffer van Queensy Menig als resultaat. “Over het eerste kwartier ben ik ontzettend tevreden, al maakten we daarin eigenlijk een goaltje te weinig.” In de tweede helft kwam de overwinning niet meer in gevaar. Danilo maakte vanaf de stip de 2-0 en achterin bleef de ploeg overeind. “We hebben de tegenstander niet makkelijk laten opbouwen en op het middenveld niet laten opendraaien. Daardoor hebben we niks weggegeven. Dat zijn dingen waar ik heel tevreden over ben.” 

Brama: “Blij met de drie punten” 

Brama kan zich vinden in de woorden van zijn trainer. “Ik vond dat we heel goed begonnen, met druk op de bal en positief voetbal. Dat hebben we hier de laatste jaren niet echt laten zien. Ik hoop dat we daar verandering in kunnen brengen. Het is natuurlijk nog wel een beetje zoeken en we gaan ook echt wel wedstrijden spelen waarin we minder spelen dan vandaag”, aldus Brama, die daarmee ook doelt op de voorbereiding. “Die verliep met ups en downs. We hebben bij vlagen goede wedstrijden gespeeld, maar we hebben ook wedstrijden gespeeld met mindere periodes.” Maar voor nu overheerst bij Brama de tevredenheid. “Ik ben blij met de drie punten. Het is toch wat lekkerder dat je volgende week met drie punten naar Feyenoord gaat dan met nul.” 

Oosterwolde: “Wilde mijn debuut maken” 

Ook Jayden Oosterwolde kan tevreden terugkijken op de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De verdediger maakte zaterdag zijn eerste minuten in de Eredivisie. “Hier heb je de hele voorbereiding naartoe gewerkt. Ik wilde graag mijn debuut maken en ik vind dat ik dat goed heb gedaan.” Donderdag, twee dagen voor de wedstrijd, hoorde Oosterwolde dat hij zijn opwachting mocht gaan maken in de basiself. “Toen hebben we de tactische training gedaan en wist ik het.” Samen met Menig bestreek hij de linkerflank. “Op de trainingen gaat het goed samen en vandaag pakte het ook in de wedstrijd goed uit. Het was een goed debuut.”

Jayden Oosterwolde: "Hier heb je de hele voorbereiding naartoe gewerkt"

Foto's: Frank Hillen & Bas Everhard