Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Niet ontevreden met het punt"

FC Twente kan leven met het punt dat zondag werd behaald op bezoek bij FC Groningen. In de eerste helft kwam FC Twente op een 0-2 voorsprong, maar na de rust gaf het die marge uit handen. De reacties van trainer Ron Jans en spelers Joël Drommel en Thijs van Leeuwen.

Imgl9493

Jans: “Ik ben niet ontevreden met het punt. Als je naar de tweede helft kijkt, mogen wij blijer zijn met een punt dan FC Groningen en voor de eerste helft is dat andersom.” In die eerste helft kwam FC Twente via Dario Dumic en Thijs van Leeuwen op voorsprong. “We scoorden via Dumic een goede goal uit een corner, dat is zijn kwaliteit. En bij de tweede goal was het precies zoals we wilden: de tegenstander iets laten komen, dan druk zetten en de as dicht houden.” Na rust lukte het FC Twente niet langer een vuist te maken. “We hebben in een aantal situaties zeer slecht verdedigd. Bij een aantal jongens miste ik de energie die we van elke speler verwachten.”

Jans: "4 punten tegen FC Groningen"

Twee tegentreffers en de druk van een derde deden Jans besluiten over te schakelen naar een 5-3-2-formatie. “Dat hadden we nog niet eerder geoefend, maar we vonden het nodig. FC Groningen kreeg kans na kans in die fase. Het stond niet goed. Maar we hadden moeite het systeem toe te passen. We zijn er nog niet aan toe dat we verschillende speelwijzes beheersen. Soms heb je wat anders nodig. We hebben er nu in ieder geval een punt mee gehaald”, aldus Jans, die relativerend afsluit. “FC Groningen-uit is toch een zware pot. We hebben dit seizoen vier punten tegen ze gepakt.”

Drommel: "Terechte uitslag"

Ook Joël Drommel kan leven met het punt dat FC Twente zondag behaalde in Groningen. “In de tweede helft was FC Groningen heer en meester. Maar als je met 0-2 voor staat, na een goede eerste helft, mag je eigenlijk niet met 2-2 gelijkspelen. Zij begonnen sterk aan de tweede helft en wij gaven het te gemakkelijk weg. Zij hadden steeds meer de bal en hadden ons onder druk. Wij hielden de bal niet lang genoeg vast. In de tweede helft was FC Groningen beter. Wij hebben de eerste helft gewonnen, zij de tweede. Een terechte uitslag.”

Van Leeuwen: "Was niet gespannen"

Bij FC Twente maakte Thijs van Leeuwen zijn basisdebuut. “Jans zei tegen me: ik denk dat je vanavond lekker gaat slapen”, zegt Van Leeuwen over het moment waarop hij hoorde dat hij mocht starten. “Gek genoeg was ik niet zo gespannen. Ik heb dit seizoen natuurlijk al vaker ingevallen, alleen nu doe je de warming-up nu meteen met de jongens mee.” Van Leeuwen bekroonde zijn basisdebuut in de eerste helft met een treffer. De 0-2. “Hij zat er goed in. En als je dan met 0-2 de rust ingaat, denk je dat hier drie punten vallen te halen. Maar helaas is dat anders gelopen”, aldus Van Leeuwen, die de plek innam van de zwaar geblesseerde Vaclav Cerny. “We leven allemaal mee met Vaclav. Hij grapte nog tegen me dat hij het stiekem voor mij had gedaan.”

Foto's: Gerrit Snippert