Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Niet nadenken en aanhalen"

Een fraaie treffer van Wout Brama bracht FC Twente zondagmiddag in de competitiewedstrijd tegen MVV Maastricht in een fijne uitgangspositie: 0-2 op slag van rust. In de tweede helft veranderde die stand niet en dus schreef FC Twente drie punten bij. Samen met trainer Marino Pusic blikt Brama terug op de overwinning.

 dhs7293

Komende vrijdag (18 januari) speelt FC Twente weer thuis, dan komt Jong FC Utrechtnaar De Grolsch Veste. Woensdag 23 januari staat in Enschede de kwartfinale tegen Willem II op het programma. 

Waar Pusic en Brama het over eens zijn, is de positieve manier waarop FC Twente het nieuwe kalenderjaar is gestart. “Een goede start van het jaar”, reageert Pusic na afloop. Brama vervolgt: “We hebben voor de winterstop een goede serie neergezet en die wilden we vandaag doortrekken. En dat is gelukt met deze overwinning. Vrijdag wacht ons Jong FC Utrecht en moeten we er weer staan om de serie verder uit te breiden.”

Bovenliggende partij

In de eerste helft tegen MVV was FC Twente volgens Brama de bovenliggende partij. Pusic sluit zich daar bij aan. “Ik vond dat we vooral in de eerste helft goed positiespel hebben gespeeld. We hebben gecontroleerd en geen grote kansen weggegeven.” Vijf minuten voor rust resulteerde dat in een gelukkige 0-1 voorsprong. “Dat was voor ons ideaal”, zegt Brama. “Omdat de tegenstander er toen meer uit moest komen, waardoor wij als aanvallende ploeg meer ruimte kregen.”

Mooie treffer Brama

“Dat zag je ook bij onze tweede goal. In de omschakeling kregen we veel ruimte.” Die tweede treffer viel nog voor het rustsignaal. Een fraaie treffer en op naam van Brama zelf. “Het was een van de mooiste doelpunten uit mijn carrière. Niet nadenken en aanhalen.” Pusic: “Het was een schitterende goal. Een goede aanval en een prachtige afronding."

Verdedigend stabiel

In de tweede helft lukte het FC Twente niet de score verder uit te breiden. Wel handhaafde het de marge van twee. “We zakten wat weg, maar bleven georganiseerd spelen en stonden verdedigend stabiel. Ondanks dat zij opportunistischer gingen spelen en er enkele scrimmages waren”, aldus Pusic, die wordt aangevuld door Brama. “MVV speelde in de tweede helft wat meer va-banque. Daar hebben we te weinig van geprofiteerd. Maar het is gelukt de goede serie door te trekken en dat willen we vrijdag weer doen.”

STEM OP DE MAN OF THE MATCH

Foto's: Frank Hillen