Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Nederlaag na vroege voorsprong

Voorafgaand aan de wedstrijd werd zondagmiddag in De Grolsch Veste stilgestaan bij het overlijden van oud-speler en clubman Hennie Ardesch (76). FC Twente begon vervolgens uitstekend aan de wedstrijd tegen Ajax. Een mooie counter leidde een prachtig doelpunt van Keito Nakamura in. Hij verschalkte Andr√© Onana met een geplaatst schot van buiten de zestien. Vier minuten later deelde ook Aitor in de feestvreugde door de 2-0 te maken. Hij schoof oog-in-oog met de doelman raak. Ajax kwam een kwartier voor rust terug in de wedstrijd door een treffer van Noa Lang: 2-1. In de tweede helft was het diezelfde Lang die de gelijkmaker scoorde, waarna tien minuten later Klaas-Jan Huntelaar de bezoekers op een voorsprong zette. Door een defensieve fout schoof Lang vervolgens ook zijn derde van de middag binnen. Huntelaar bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 2-5.

Ave 5772

FC Twente - Ajax 2-5 (2-1)

Scoreverloop
1-0 15' Keito
2-0 19' Aitor 
2-1 32' Lang
2-2 51' Lang
2-3 61' Huntelaar
2-4 70' Lang
2-5 90+6' Huntelaar

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 
30.000 (uitverkocht)
Geel: 
Schenk, Roemeratoe, Selahi (FC Twente), Tagliafico, Mazraoui, Marin (Ajax) 

Opstelling FC Twente: Drommel, Verhaegh, Busquets, Schenk, Verdonk, Brama, Roemeratoe (83' Menig), Selahi, Keito (71' Zekhnini), Vuckic en Aitor (76' Berggreen).

Opstelling Ajax: Onana, Veltman, Martinez, Blind, Tagliafico (67' Dest), Mazraoui, Van de Beek, Tadic, Ziyech, Lang (81' Marin) en Promes (26' Huntelaar).

Reacties Gonzalo Garcia, Wout Brama en Paul Verhaegh.

Foto's: Anja Veurink, Gerrit Snippert en Bas Everhard