Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Naar de laatste 8 in de beker

FC Twente heeft zich dinsdagavond geplaatst bij de laatste acht in het toernooi om de KNVB Beker. In De Grolsch Veste werd RKC Waalwijk met 2-0 verslagen. Halverwege de eerste helft kopte Xandro Schenk uit een vrije trap de 1-0 binnen. Paar minuten later was het Peet Bijen die ook binnenkopte, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. De 1-0 tussenstand bleef lang op het scorebord staan, totdat Jari Oosterwijk in blessuretijd de beslissende 2-0 scoorde. Vrijdag speelt FC Twente opnieuw in De Grolsch Veste, dan komt N.E.C. naar Enschede voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. 

 dhs6832
"De bal vliegt er goed in"

Xandro Schenk scoorde halverwege de eerste helft zijn eerste treffer voor FC Twente en opende daarmee de score tegen RKC. De verdediger kopte de vrije trap van Aitor binnen. "De bal vliegt er goed in", blikte Schenk terug. "Aitor neemt de ballen goed, in- en uitdraaiend neemt hij ze fantastisch en daar scoren we vaak uit. Vandaag weer." Zaterdagavond wordt er geloot voor de kwartfinale van de beker. "Het zal denk ik wel een eredivisie ploeg worden, thuis spelen zou wel lekker zijn."

"Het was niet hoogstand denk ik, maar dat is een beetje het verhaal van de eerste seizoenshelft", blikte Wout Brama terug na afloop. "We hebben twee goals gescoord en de nul gehouden, dat is positief. Het veldspel moet wel beter richting de tweede seizoenshelft. Het is een repeterend verhaal, maar het is wel de realiteit. We zijn iets anders gaan spelen de laatste wedstrijden, echter is er veel voor verbetering vatbaar en daar moeten we aan werken. We zijn te onrustig aan de bal en geven de bal te snel weg. We gaan een beetje mee in het eerste divisie voetbal, dan krijg je counter op counter, dan krijg je grote ruimtes en dan is elke ploeg kwetsbaar."

FC Twente - RKC Waalwijk 2-0 (1-0)

Scoreverloop
26' Schenk 1-0
90+1' Oosterwijk 2-0 

Scheidsrechter: Richard Martens
Gele kaart: Seys (RKC Waalwijk)

Opstelling FC Twente: Drommel, Nacho, Bijen, Schenk, Ricardinho, Brama, Smith (46' H├Âlscher / 86' Van der Heyden), Espinosa, Oosterwijk, Boere (78' George), Aitor. 

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Lammers, Van Weert, Quasten, Mulder (52' Meulensteen), Tahiri, Rienstra, Seys (88' Koenraad), Vermeulen (59' Walian), Hansson. 

Foto's: Frank Hillen & Bas Everhard

STEM OP DE MAN OF THE MATCH