Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Moorrees: 'We groeien nog steeds als team'

FC Twente Vrouwen speelt vrijdagavond alweer de vierde wedstrijd van het nog jonge seizoen. De ploeg van Tommy Stroot heeft in de drie voorgaande duels al een keer gewonnen, verloren en gelijk gespeeld. Nu is het tijd voor weer een overwinning. Dat moet dan gebeuren tegen ADO Den Haag. Myrthe Moorrees heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken.

20180921 fct%20vr ajax%20vr 15157

Tevreden met resultaat

Afgelopen week werd er met 2-2 tegen Ajax. Na een slecht begin werd de opgelopen achterstand in de tweede helft goed weggewerkt. Volgens Myrthe Moorrees had er misschien zelfs nog wat meer ingezeten. “Als je zo terug kijkt mag je uiteindelijk tevreden zijn met het resultaat, maar we zeker nog meer mogelijkheden. We komen ongelukkig op een 0-2 achterstand door twee fouten. Die mogen gewoon niet gebeuren. Daarna hebben we ons goed terug geknokt en komen we terecht terug tot 2-2. We waren echt aan elkaar gewaagd en dan is de 2-2 logisch. Toch denk ik dat we als team goed stonden en dat er zeker kansen waren op meer.”

Lastig uitduel

Vrijdag gaat FC Twente op bezoek bij ADO Den Haag. Volgens Myrthe Moorrees gaat het geen gemakkelijk duel worden. “Het is altijd lastig spelen tegen ADO Den Haag. We treffen er altijd een ploeg die strijd voor iedere meter. Toch zijn ze misschien het seizoen niet ideaal begonnen. Ze hebben ook wat wisseling gehad en hebben nog maar 1 punt behaald. We moeten echter naar onszelf kijken en vooral uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Als we het spel van afgelopen week weer kunnen laten zien dan maken we een goede kans in Den Haag. We groeien nog steeds als team en als we die lijn door kunnen trekken zijn we tot veel in staat. Ik heb er dan ook, ondanks dat het een moeilijke wedstrijd wordt, alle vertrouwen in dat we drie punten gaan pakken.”

FC Twente Vrouwen speelt vrijdag 28 september om 19.30 uur de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.