Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Mooie opbrengst ‘Trots op onze Veste loterij’

Beste FC Twente-supporter, 

De KNVB heeft deze week de speeldagenkalender voor het seizoen 2021-2022 bekend gemaakt. De Eredivisie trapt af in het weekeinde van 14/15 augustus. Op 15 mei 2022 eindigt het reguliere seizoen. Dit betekent een ‘normale’ kalender en bijvoorbeeld geen reeks van topwedstrijden in januari, zoals dit jaar. 
In de Keuken Kampioen Divisie zullen volgende maand twee competitiewedstrijden met publiek gespeeld gaan worden. NEC en Almere City zijn aangewezen voor deze testduels. NEC mag zondag 21 februari 1500 supporters toelaten bij haar thuiswedstrijd. Het wordt de eerste wedstrijd met publiek sinds september. NEC doet net als Almere City mee aan de ‘fieldlabs’. Dat zijn praktijktests in de evenementensector en in het betaald voetbal in het bijzonder om meer inzicht te krijgen in de besmettingsrisico’s van het coronavirus en het verlagen ervan.  Doel is om zo snel mogelijk op een verantwoorde manier weer publiek toe te laten bij evenementen. 
Enkele voorwaarden tijdens de test zijn dat de supporters zich zowel voor als na de wedstrijd testen op COVID-19. Voorafgaand aan de wedstrijd zal er ook nog temperatuur gemeten worden, mogelijk gevolgd door een sneltest. De supporters worden ingedeeld in bubbels, een vaste groep. Iedere supporter moet verklaren dat hij gedurende de aanwezigheid bij het pilotevenement in deze bubbel zal blijven en zich niet onder andere groepen zal begeven. Daarnaast krijgt de supporter een detectiemiddel om zijn of haar bewegingen te registreren. Deze wordt tijdens de hele wedstrijd gedragen en bij het verlaten van het stadion weer ingeleverd.
De supporter wordt vijf dagen na het wedstrijdbezoek wederom getest. Indien deze test negatief is, mag de supporter weer kwetsbare doelgroepen bezoeken. De gegevens die worden opgeslagen worden geanonimiseerd verwerkt ten behoeve van wetenschappelijke analyse. 

Dhs 9709

Eerste selectie 

Vaclav Cerny liep tegen Ajax een zware knieblessure op en komt dit seizoen niet meer in actie. De selectie en supporters hebben Vaclav afgelopen week prachtig ondersteund. De Vriendenkring en Vak-P hadden mooie cadeaus voor hem en de spelers van FC Twente droegen zondag bij opkomst een speciaal shirt voor Vaclav met de tekst 'Blijf sterk!’ Mooie gebaren van supporters en spelers. 

De wedstrijd tegen VVV-Venlo draaide uit op een teleurstelling. De ploeg van Ron Jans had voldoende kansen om de wedstrijd te winnen, maar het vizier stond helaas niet op scherp. De ploeg had echter niet veel tijd om in deze teleurstelling te blijven hangen, omdat donderdag Sparta alweer wachtte. FC Twente speelde een lastige wedstrijd op Het Kasteel en moest genoegen nemen met een punt. Het spel van Sparta ligt de ploeg op de een of andere manier niet. Ook gaat het scoren even wat minder. Dat is echter een normaal fenomeen in het voetbal. Op de werklust van de spelers is niets aan te merken. De doelpunten gaan uiteraard weer vallen. Wat mij betreft meteen komend weekend in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Zondag om 12.15 uur trappen we af tegen de Friezen.  

FC Twente/Heracles Academie 

In tegenstelling tot de teams van Jong Ajax, Jong PSV, Jong FC Utrecht en Jong AZ die uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie valt het team van Onder 21 van de academie onder het amateurvoetbal. Om die reden speelt het hoogste team van de academie geen competitie en mogen er maximaal twee spelers en een trainer op het trainingsveld staan. Dat is natuurlijk geen ideale situatie. Het is zeer te prijzen hoe de betrokken trainers van Onder 21, Job ten Thije en Ellery Caïro, omgaan met de consequenties van corona. De manier waarop zij creatief invulling aan de trainingen geven en de jongens gemotiveerd houden verdient alle lof. Het is te hopen dat ook Onder 21 weer snel terug kan naar ‘normaal’. 

FC Twente Vrouwen 

Vanavond staat voor FC Twente Vrouwen de eerste officiële wedstrijd van 2021 op het programma. De ploeg van trainer Tommy Stroot speelt in het kader van de Eredivisie Cup Vrouwen in Amsterdam tegen Ajax. Volgende week treft FC Twente Vrouwen in het bekertoernooi vv Alkmaar. 
Arjan Veurink, oud-trainer van FC Twente Vrouwen, treedt in de zomer in dienst van de Engelse voetbalbond als assistent van bondscoach Sarina Wiegman. Een felicitatie waard voor Veurink, die maar liefst vier keer kampioen werd met FC Twente Vrouwen. 

Grote finaletrekking ‘Trots op onze Veste loterij’ 

Woensdag was de derde en laatste trekking van de ‘Trots op onze Veste loterij’. De winnaar van de hoofdprijs, een Volkswagen Polo beschikbaar gesteld door Huiskes-Kokkeler, werd ’s avonds bekend gemaakt in een speciale uitzending. Bij deze trekking werden weer meer dan tweehonderd andere prijzen verloot, allemaal beschikbaar gesteld door sponsoren en partners van FC Twente.   

Speciale dank gaat uit naar alle mensen die een lot hebben gekocht, maar zeker ook naar alle sponsoren die belangeloos hebben meegewerkt aan deze loterij. Door een kleine of grote bijdrage te leveren hebben ook zij ervoor gezorgd dat de loterij een prachtig succes is geworden. Bedankt namens de stichting ‘Onze Veste’!  

Er zijn uiteindelijk meer dan 17.000 loten verkocht. Hiermee heeft de stichting een mooi startkapitaal gekregen voor het onderhoud van het veld en de tribunes, de aanpassing van de geluidsinstallatie en de verbetering van de supportersfaciliteiten. Binnenkort gaan we met de bestuursleden van de stichting in overleg hoe de eerste gelden besteed gaan worden. 

Deze periode geen IkMisOe Matchdaypakket 

We krijgen veel vragen van supporters wanneer de broodjes Twenteham weer beschikbaar zijn.  Vanwege de coronamaatregelen en de verlengde lockdown hebben we een paar weken geleden besloten de actie rondom de IkMisOe Matchdaypakketten even stil te leggen. We hopen vanaf medio februari de IkMisOe Matchdaypakketten weer in te kunnen zetten. Zodra hier meer over bekend is, informeren we jullie hierover. 

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur