Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Mogen niet tevreden zijn, maar hebben goede dingen gezien"

Trainer Gonzalo Garcia, Wout Brama en Paul Verhaegh waren het er na Ajax-thuis (2-5) over eens dat de Amsterdamse tegenstander in de tweede helft een maatje te groot was. "We mogen niet tevreden zijn, maar we hebben goede dingen gezien", zegt trainer Garcia.

Ave 5467
"We hadden meer kunnen creëren in de eerste helft"

Gonzalo Garcia wist dat zijn ploeg een lastig karwei te wachten stond. "We speelden tegen het beste team van de competitie en wisten van tevoren dus dat het moeilijk zou worden tegen Ajax. We begonnen goed, de pressing was juist en Ajax had het daardoor lastig. In die fase scoorden we beide doelpunten. Dat waren situaties waarop we ons hadden voorbereid. Maar als we wat scherper waren geweest, hadden we nog meer kansen kunnen creëren in de eerste helft. We gaven voor rust slechts een paar schoten weg, toch kregen we een doelpunt tegen."

En dus begon FC Twente met een 2-1 voorsprong aan de tweede helft. "Ook in die helft begonnen we goed. We hadden de 3-1 kunnen maken (Aitor vlak na rust, red.), maar een paar seconden later lag de 2-2 in het doel. Met nog dertig minuten te gaan weet je dat het ook fysiek lastig gaat worden om het ritme van Ajax te volgen. Dat is een onderdeel van de kwaliteit die zij hebben. Op een gegeven moment wisten wij het veld niet meer klein te houden en na de achterstand geef je meer ruimte weg, omdat je nog gelooft in een resultaat."

Brama: "Zelfs de 3-0 was mogelijk geweest"

Ook Brama geloofde nog in een resultaat tegen Ajax. "Maar bij de 2-4 ging het geloof wel weg", zegt de aanvoerder, die zag dat FC Twente sterk aan de wedstrijd begon in een uitverkocht stadion. "We hebben geprobeerd Ajax op een bepaalde manier vast te zetten en de ruimtes klein te houden. Dat ging in de eerste helft aardig. Het strijdplan pakte goed uit. We hebben veel ballen veroverd en kregen veel ruimte in de omschakeling. Zelfs de 3-0 was mogelijk geweest. Maar in de tweede helft zie je dat Ajax aan het voetballen komt en weet je dat ze daar geweldige spelers voor hebben. In de eerste helft hebben we zo veel gas gegeven, dat het ons in de tweede helft opbrak."

Verhaegh: "Het mocht niet zo zijn"

"Binnen onze mogelijkheden hebben we alles gegeven", vult Verhaegh trainer Garcia en aanvoerder Brama aan. "We wisten dat Ajax hoog zou gaan pressen. Maar we begonnen fel en agressief, en zochten snel de diepte. We hebben de omschakelmomenten goed benut, zeker in de eerste helft met twee goede goals. In de tweede helft kregen we het lastig en werd Ajax sterker met de kwaliteiten die ze hebben. We wilden compact blijven spelen en druk houden, maar de ruimtes werden groter. Dan heeft Ajax de kwaliteit om het uit te spelen. We hebben nog geprobeerd om terug te komen in de wedstrijd en de 3-4 te maken. Om alsnog een resultaat te halen. Het mocht helaas niet zo zijn."