Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Moeten er zondag weer staan”

Zondag treedt FC Twente aan tegen FC Groningen. Drie dagen na het verlies tegen Ajax wacht voor de ploeg van trainer Ron Jans alweer de volgende wedstrijd.

Ave 0706 jans

“Ajax won de wedstrijd verdiend, maar als zij het niet afmaken en wij kort voor tijd op gelijke hoogte komen, moet je een punt over de streep trekken”, kijkt Jans nog even terug. Het uitvallen van Vaclav Cerny en Jayden Oosterwolde deed eigenlijk nog meer pijn. “Dat Vaclav er de rest van het seizoen niet meer bij is, betekent een groot gemis voor de ploeg. Vooral voor Vaclav is het natuurlijk een grote teleurstelling. Hij toonde in de wedstrijden een geweldige ‘drive’ en was een van de smaak- en sterkmakers van de ploeg, maar hij zal zich ongetwijfeld weer oprichten. Jayden wordt maandag nader onderzocht en dan weten we hoelang we hem zullen missen”, vertelt Jans. Wout Brama is zondag weer bij de groep. “Wout heeft de laatste dagen individueel goed kunnen trainen en sluit weer aan.” Een meevaller is de toekenning van de tewerkstellingsvergunning voor Issah Abass. Jans: “Mooi dat dit nog voor het weekend geregeld is. Zondag zit hij bij de wedstrijdselectie.”

Zondag is FC Groningen-FC Twente de ontmoeting tussen de nummer zes en zeven van de Eredivisie. Eerder dit seizoen won FC Twente in De Grolsch Veste met 3-1 van de ploeg van trainer Danny Buijs. “Ook FC Groningen draait een sterk seizoen en ontwikkelt zich de laatste maanden sterk. Ze hebben een goede ploeg met een degelijke organisatie. Groningen krijgt niet voor niets weinig goals tegen. Voor ons is het belangrijk dat we zondag weer de intensiteit en de energie brengen. We moeten er na de teleurstelling van donderdag zondag weer staan.” 

FC Groningen – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom en wordt uitgezonden op ESPN 2.