Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Missie geslaagd, geweldig”

Wout Brama is een blij man nu FC Twente het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie heeft binnengehaald. “Geweldig”, reageert de aanvoerder. “Dit is de missie die we vooraf hadden en die is geslaagd, mooier kun je het niet krijgen.”

Ave 2696

FC Twente haalde het kampioenschap binnen dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Jong AZ. “Als je dit in augustus had gezegd, had ik je voor gek verklaard. Maar moet je zien, 30.000 man helemaal van de wereld. Dit is geweldig. Ook voor de supporters is het fantastisch.” Die supporters hadden in de tweede helft wat te vieren toen Sparta eerst met 1-0 en later met 2-0 achter kwam. “We hoorden op een gegeven moment dat het 1-0 bij Sparta was. Het publiek ging los. Maar dan wil je nog wel steeds zelf de 1-0 maken. Toen het daar 2-0 werd, hebben we de wedstrijd op slot gegooid.”


“Ik ben een blij man”

Brama is, net als heel FC Twente, ontzettend blij met de terugkeer in de Eredivisie. “De club zou aan een zijden draadje hangen als we geen kampioen zouden worden. Die druk hebben we het hele jaar gevoeld. Nu is die druk er niet meer”, aldus Brama, die zag dat FC Twente het in de kampioenswedstrijd niet gemakkelijk had. “Het was vandaag niet goed, maar we hebben wel gewonnen. We hebben de competitie gewonnen. Ik ben een blij man.”

Foto's: Anja Veurink, Bas Everhard, Frank Hillen en Gerrit Snippert 

Stem op de man of the match

Dinsdag huldiging bij De Grolsch Veste