Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Misschien komt er nog wat bij, daar gaan we voor"

Met drie punten op zak keerde FC Twente vrijdagavond terug uit Oss. Na de 0-2 zege op Top Oss kreeg aanvoerder Wout Brama de bokaal van de derde periodetitel uitgereikt. 

20190308 top%20oss fct 15191

STEM OP DE MAN OF THE MATCH

"Sander Boschker zei net, 'heb je iets gewonnen wat ik nog niet heb gewonnen'?", grapte Wout Brama na afloop van de wedstrijd. "Misschien komt er nog wat bij, daar gaan we eigenlijk voor. Wij zijn denk ik al zo ver zo dat we de play-offs denk ik sowieso gaan halen en dan is de periode van minder waarde. Maar het is altijd leuk om iets te winnen en dan hoort een officiƫle uitreiking er ook bij. Voor ons is er maar een prijs en dat is aan het eind van het seizoen."

Na afloop van de winstpartij werd de bokaal voor het uitvak met supporters uitgereikt. "We worden al het hele jaar gesteund door een fantastisch publiek, het lijkt bijna normaal geworden, maar het is denk ik uniek."

Nadat FC Twente in de openingsfase op voorsprong kwam, werd in de slotminuten van de wedstrijd het duel beslist door een doelpunt van Xandro Schenk. "Het was geen goede wedstrijd, zoals wel vaker dit seizoen hoeven we niet goed te spelen om te winnen. We krijgen weinig goals tegen en dat is wel fijn. We kregen vandaag geen vat op het systeem van Top en dat was wel lastig. We konden er geen druk op krijgen en dan moet je achteruit, het was geen hoogstaande wedstrijd. We zijn blij dat we gewonnen hebben, maar het moet wel beter."

Marino Pusic

"De supporters zijn weer in grote getale gekomen, maken er een feest van bij een uitwedstrijd. Ondersteunen ons altijd en overal, dat is fantastisch. Als je dan een periodetitel wint, dat moet je dat vieren met je supporters. Waar het ons voornamelijk om gaat is de drie punten en dat we de koppositie verstevigd hebben."

"In de eerste helft hebben we het in fases prima gedaan, kregen we ook een aantal kansen tegen toen we niet goed stonden. Niet voldoende druk op de bal, moesten daardoor terug. In de tweede helft was het iets beter. Alles bij elkaar was het een tactische wedstrijd die we zakelijk gewonnen hebben. En de belangrijke punten meegenomen hebben."'

 Na twee uitduels wacht komende vrijdag weer een thuiswedstrijd. Dan komt FC Volendam naar De Grolsch Veste.

Foto's: Bas Everhard