Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Met ViroPower UVC-luchtreinigers In de aanval tegen het coronavirus

In de strijd tegen Corona heeft FC Twente op de plekken waar samenkomen onvermijdelijk is, zoals de kleedkamers in De Grolsch Veste en op het trainingscomplex, UVC luchtreinigers geplaatst. Deze luchtreinigers filteren niet alleen pollen en allergenen, maar vernietigen door middel van UVC licht virussen en bacteriën, waaronder Covid-19. UVC licht is volgens wetenschappelijk bewijs de meest effectieve manier om virussen te elimineren.

01

Deze ViroPower luchtreinigingsapparaten zijn ontwikkeld en gebouwd in Hengelo door sponsor Ultrasun International. Hiermee helpen ze scholen, bedrijven en vele andere (medische) instellingen waar samenkomen noodzakelijk is om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren en het risico op besmetting te verkleinen. Ook voor FC Twente geldt dat ze, ondanks alle reeds getroffen voorzieningen, graag een stap extra willen zetten in de strijd tegen Corona.

Tim Leusink, Commercieel directeur Ultrasun: “Als Twentse onderneming hebben we in crisistijd gekeken hoe we onze kennis en kunde konden inzetten om bedrijven te helpen. In korte tijd hebben we kunnen laten zien hoe innovatief deze regio kan zijn en hebben we een lastige situatie omgezet in een nieuwe kans. Juist in deze tijd wil je als bedrijf extra goed zorgen voor je medewerkers en noodzakelijke bezoekers en de ViroPower helpt daarbij enorm.”

Paul van der Kraan, algemeen directeur FC Twente: “Als betaald voetbalclub hebben we een voorbeeldfunctie, maar bevinden we ons ook in een bevoorrechte positie dat wij nog gewoon onze wedstrijden kunnen spelen, ondanks dat we onze fans moeten missen. We willen dit vertrouwen van de overheid niet schenden en willen daarom een stap extra zetten in de strijd tegen Covid-19.”

Veilige werkomgeving voor werknemers en/of bezoekers
De ViroPower is een mobiel apparaat dat lucht reinigt door middel van een stoffilter, HEPA-filter en tenslotte door UVC-licht. Dit laatste zorgt ervoor dat 99,9% van de schadelijke deeltjes in de lucht vernietigd worden. Virussen, bacteriën, schimmels, pollen en allergenen worden zo niet alleen uit de lucht gefilterd, maar dus gelijk ook vernietigd. Dit heeft schone, gezonde lucht als resultaat. Met een reinigingskracht van wel 300m3 per uur per apparaat, is de ViroPower het perfecte apparaat om schone lucht in binnenvertrekken te garanderen. Zo zijn ondertussen testlocaties voor Covid-19 in heel Nederland al uitgerust met een ViroPower in hun wacht- en testruimten.

Meer info over ViroPower